Neljapäev, veebruar 23, 2017
 

Sõmer taas informaatikaviktoriini parimate seas

Harda Roosna
Kärdla põhikooli 8. klassi õpilane Andres Sõmer näitas taas kõrget taset, võites viktoriinil Kobras Benjaminide (6.–8. klass) arvestuses esikoha. Sõmer jagas esikohta Ilmatsalu põhikooli 8. klassi õpilase Jaagup Tammega.
Juunioride (9.–10. klass) võidud läksid Hugo Treffneri gümnaasiumi ja Seenioride võit (11.–12. klass) Tallinna reaalkooli õpilasele.
Informaatikaviktoriini Kobras finaal, kuhu olid kutsutud novembris interneti teel peetud eelvooru parimad, toimus 18. ja 19. veebruaril Tartus. Võistluse tänavuses eelvoorus osales 4092 õpilast üle Eesti, lõppvoorus 46 õpilast.
Lõppvoorus vastasid osalejad 45 minuti jooksul 15 küsimusele arvutite ja tarkvara, turvalisuse ja eetika, aga ka formaalse loogika ja arvutiteadusega seotud matemaatika kohta. Lisaks said osalejad külastada ITettevõtteid ning osaleda programmeerimise ja robootika töötubades ja huviloengutes.
Sõmerid on tuntud pranglijad ja nutisportlased ning näidanud häid tulemusi ka matemaatikaolümpiaadidel. Nii tõi Andres Sõmer mullu medali nii informaatika­olümpiaadilt kui ka informaatikaviktoriinilt Kobras Benjaminide ehk kuni 8. klassi õpilaste arvestuses. Juunioride arvestuses sai samal ajal medali Maret Sõmer, kes õpib Tartus Hugo Treffneri gümnaasiumis. 2015. aastal võitis Maret Sõmer informaatika­viktoriini Kobras Juunioride arvestuses.
Aastaid on Sõmerid häid tulemusi saavutanud ka pranglimise ehk peastarvutamise võistlustel. Esimene pranglimisvõit on kirjas ka Toomas Sõmeril, kes õpib Kärdla põhikooli 2. klassis. Oma panus selles on kindlasti ka vanematel, ema Aet Sõmer on arvutiõpetaja ja isa Margus Sõmer matemaatikaõpetaja.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411