Reede, veebruar 10, 2017
 

Selveri kliendid toetasid haiglat

Helja Kaptein
Esmaspäeval oli Hiiumaa haiglas pidulik päev – Hiiumaa Selveri juhataja Krista Metsand andis üle Selveri heategevusprojekti “Koos on kergem” raames kogutud annetuse.
Kampaania käigus kogutud 3300 eurot võttis vastu SA Hiiumaa haigla juhatuse liige Riina Tamm.
“Me soovime, et see summa olnuks veel suurem, aga oleme igal juhul oma klientidele tänulikud toetuse eest,” ütles Metsand ja avaldas heameelt, et projekt on järjepidev ja jätkusuutlik ning kogutud summa ka pisitasa kasvab.
“Meditsiiniaparatuur on väga kallis ja see summa on suureks abiks tehnika soetamisel,” tänas Tamm annetust vastu võttes.
Haigla kavatseb annetatud raha eest soetada erakorralise meditsiini osakonda patsiendi jälgimise monitori, mis sobib nii lastele kui ka täiskasvanud patsientidele. “Monitoril on patsiendi elektro­kardiogrammi, pulsi, vererõhu ja saturatsiooni ehk vere hapnikusisalduse näidud,” selgitas Tamm.
Haiglal on praegugi sarnased seadmed olemas, kuid need on aegunud. Aparaadi kogumaksumus on 4300 eurot ja haigla lisab puuduva summa omavahenditest. “See on suur abi selle seadme soetamiseks,” ütles Tamm.
Tamm loetles kallimaid seadmeid, mis samuti välja vahetamist vajaksid: kompuuter­tomograafi uus toru maksab 72 000 eurot, autoklaavi hind on 40 000 eurot ja uus röntgeni­aparatuur maksab 200 000 eurot.
14. aastat korraldatud heategevusprojekt “Koos on kergem” kestis 1. novembrist 2. jaanuarini. Kliendid said head teha, ostes Mesikäpa šokolaadi või pannes raha annetuskasti. Olulise panuse andsid kampaaniapartnerid Kalev Mesikäpa-sarja toodetega, Prike Vitteli veega, Svensky Sensodyne hambapastaga ja Tartu Mill oma toodetega.
Tänavu kogusid kõik Selverid heade klientide ja koostööpartnerite abiga rekord­summa 123 800 eurot, mullu oli see 113 500 eurot.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411