Reede, veebruar 3, 2017
 

Roheliste rattaretk tuleb Hiiumaale

Tänavune Roheliste rattaretk “Kuidas elad, Hiiumaa?” toimub Eesti suuruselt teise saare teedel 19.–21. maini. MTÜ Roheliste Rattaretked juhatuse liige Peep Veedla, kes korraldajate hulgas olnud algusest peale, meenutas, et Hiiumaal käis retk 1997. aastal. Toona oli kohal 500 inimest ja see on kõige väiksem osalejate arv, mis retkedel kunagi olnud. Probleemiks oli tollal praamiühendus ja korraldajatel tuli osalejate arvu piirata. “Viimastel aastatel on rattaretkedel osalejate arv olnud 1500-2000 vahel. Tundub, et Hiiumaa vastu on väga suur huvi ja seetõttu ei tahaks täpset arvu prognoosida,” ütles Veedla. Igal juhul saab loota, et parvlaevaühenduse taha sellel aastal ratturite saarelejõudmine ei jää ning Leiger koos Tiiuga suudavad ratturid kenasti üle mere ja tagasi toimetada.
Lisaks päevasele kulgemisele teedel on rattaretkede õhtustes laagrites alati kavas kultuuri- ja aruteluprogramm. Teemade valik sõltub Veedla sõnul üksjagu hiidlaste endi huvidest. “Olen kuulnud, et Hiiumaale soovitakse mahesaare tiitlit. Kuidas seda eesmärki saavutada ja mida see endaga kaasa võiks tuua, sobiks kindlasi üheks aruteluteemaks, mille kohta õhtuses vestlusringis arvamust avaldada,” lausus rattaretkede korraldaja.
Retke täpne marsruut ja programm saavad selgeks märtsi keskpaigaks. Enne seda, 11.–12. märtsil on korraldus­toimkond saarel kohapealseid olusid üle vaatamas. Hiiumaa turismikataloogis on Roheliste rattaretk “Kuidas elad Hiiumaa?” samuti sees ja koos teiste saare sündmustega tutvustatakse seda järgmisel nädalal turismimessil Tourest.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411