Reede, veebruar 3, 2017
 

Õnnestunud pidu

Helja Kaptein | Hiiu Leht
Helja Kaptein | Hiiu Leht
Helja Kaptein | Hiiu Leht
Helja Kaptein | Hiiu Leht
Helja Kaptein | Hiiu Leht
Helja Kaptein | Hiiu Leht
Helja Kaptein | Hiiu Leht
Helja Kaptein | Hiiu Leht
Tänavuse kultuurihooaja avas kultuurirahvas Emmastes pikkade laudade taga ja kolhoosi­esimees Margus Tabori sõna­võttude saatel. Meeleoluka peo idee autor ja korraldaja oli Emmaste vaba aja keskuse juhataja Anne-Ly Torstensson. Peoteema ajendiks olid Hiiu toidu aasta ja Margus Tabori näidend “Mamma lood”.
Kui Margus Tabor oli andnud nõusoleku õhtut juhtida, hakkas sündmus üsna kiiresti kuju võtma. Toiduaastale ja Mamma lugude ajastule kohaselt tuli teha korralik süldilaud. Nagu kolhoosi­ajale kohane pidi mürtsuma puhkpilliorkester ja laulma ansambel Laine.
Tolle aja kommete üle arutles Torstensson nii Emmaste pensionäridega kui ka muuseumi­rahvaga Kärdlas Pikas majas ja Sõru muuseumis. “Kõige keerulisem oli fantaasiat ohjeldada ja raamides püsida, sest nii palju toredaid ideid ja mõtteid tuli pähe,” ütles Torstensson.
Päris palju lusti pakkus rekvisiitide kogumine, sest iga eseme juurde käis mõni nostalgiline meenutus. Palju asju sai ta Maili Ellerilt ja Pilvi Postilt. Tänusõnu ütles Torstensson Emmaste kooli direktorile Merje Kikasele, kooli huvijuhile Maile Toomsoole ja sporditöötaja Anne-Mall Reinule, kes korraldamisele õla alla panid. Peo läbiviimisele aitasid kaasa ka Emmaste vallamaja töötajad, valla pensionäri­prouad ja kooli kokk Evelyn Paumees.
Helitehnika eest vastutas Näkman SAT koos Heino Veanesega ning muusikat tegid Emmaste koolinoorte puhkpillibänd koos juhendaja Toomas Paabiga.
Esinejate ja ajastusse sobivate peonumbrite valimisel olid abiks Heli Lindmäe ja Liina Lepamaa.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411