Reede, veebruar 10, 2017
 

Küünlapäev sõprade seltsis

Heli Tuisk
Naiskodukaitse Hiiumaa jaoskonna liikmed tähistasid küünlapäeva meisterdamisega, sel aastal juba viiendat korda.
Küünlapäev on rahvakalendris tuntud kui suurim naiste püha ja vanasti käisid naised sel päeval külas ja kõrtsis. Kui eelmisel aastal võõrustasid Lääne-Nigula jaoskonna naised Hiiumaa jaoskonna naisi Linnamäel, siis sel aastal oli hiidlaste kord olla küllakutsuja rollis.
4.veebruaril saigi Hellamaa perekeskus mõnusat saginat täis. Hiiumaa naiskodukaitsjad ootasid ülemere saabujaid üleküpsetatud seaprae ja maitsvate pirukatega. Kõhud täis, asuti õhinal meisterdama. Heli Tuisu juhendamisel märgviltis igaüks endale isikupärase pildi. Maja oli täis isetegemise rõõmu ja küünarnukitunnet. Üheskoos kujundati valmivaid teoseid ja meenutati koos veedetud aegu. Valmisid tõelised kunsti­teosed, töö kiitis tegijaid ja tegijad olid rahul.
Selleks, et kõik jutud saaksid ikka räägitud ja eeltöö oli juba tehtud, kujutab ju märgviltimine  endast põhjalikku “sisseseebitamist”, lõpetati töine päev Käina ujulas, ujudes ja saunatades.
Kokkusaamisest jäid kõlama mitmed ideed, mida järgmisel aastal küünlapäeval meisterdada.

Küllike Tammeveski
naiskodukaitsja

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411