Reede, veebruar 17, 2017
 

Koolinoorte meistrivõistlused kabes

Sõbrapäeval toimusid Hiiumaa koolinoorte meistrivõistlused kabes, kus osalesid Kärdla põhikooli, Käina kooli ja Emmaste põhikooli õpilased. Lauka ja Palade koolid oma esindajaid kahjuks võistlusele ei saatnud.
Võistluse peakorraldaja, treener Arvo-Jüri Risti sõnul oli võrreldes möödunud aastaga osalejaid vähem, 45 vs 34, kuid peale vanemate tüdrukute vanuserühma olid ülejäänud vanuserühmad ilusasti esindatud.
Poisid võistlesid 4.–6. klasside ja 7.–9. klasside arvestuses. Tütarlastel osales vanemas vanuserühmas vaid üks tüdruk, mistõttu mängis ta noorematega ühise turniiri, kuid arvestust peeti eraldi. Tüdrukutest sai igaüks teha üheksa mängu ning 4.–6. klasside arvestuses tuli 17 punktiga esikohale Hiiumaa spordikoolis kabe erialal õppiv Triin Unt Kärdla põhikoolist. Talle järgnesid Emmaste tüdrukud Sofia Saarnak 14 ja Aveliin Post 12 punktiga. 7.–9. klasside tütarlaste arvestuses kogus Mari-Ann Leivalt 11 punkti ja sai sellega ka esikoha.
Nooremaid poisse osales küll palju, 17, kuid siiski mängisid turniirisüsteemis kõik kõigiga läbi – see tähendas iga võistleja jaoks 16 partiid. Võitmatuks jäi 32 kogutud punktiga Hiiumaa spordikoolis kabe erialal õppiv Tamor Tomson Kärdla põhikoolist. Talle järgnesid samuti Kärdla põhikooli noormehed Oliver Matto 23 punktiga ja Markus Kivi 22 punktiga.
7.–9. klasside poiste arvestuses mängis seitse noormeest ning treener Arvo-Jüri Risti sõnul oli tegemist väga tasavägiste mängudega. “Vanematel poistel lõpetasid kõik kolm esimest turniiri võrdselt kümne punktiga, mistõttu pidid nad mängima lisaturniiri. Lisaturniir selgitas küll välja esikoha omaniku, kuid teine ja kolmas koht said ikka võrdse arvu punkte, mistõttu andsimegi välja kaks hõbemedalit,” selgitas Rist.
Esikoha saavutas Andres Sõmer, teist-kolmandat jäid jagama Oskar Kogermann ja Kustu Künnapas. Kõik kolm noormeest õpivad Kärdla põhikoolis.
Rist tunnustas, et eriti hästi on lahendatud kabe õpetamine Emmaste koolis, kus õpilased saavad seda mängida pikapäevarühmas. “Kes ikka tõesti hästi tahab mängida, see ikka peaks kindlasti kaberingis ka käima,” on legendaarse kabetreeneri soovitus.
Kristi Linkov
Hiiumaa spordikool

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411