Teisipäev, veebruar 28, 2017
 

Kevadekuulutajad kohal

Selle aasta esimesi kiivitajaid Hiiumaal kohati Tubalal ja Puulaius 23. veebruaril, mõned päevad hiljem nähti Kärdlas õõnetuvi ja kaelustuvi. Nii vara on saabunud esimesed kevadekuulutajad juba neli aastat järjest. Normaalse talve puhul kohatakse esimesi saabujaid kuu aega hiljem. Kui ilm läheb uuesti külmaks, tuleb neil uuesti Läti poole minema hakata. Seal on enamik kevadekuulutajatest juba kohal, oodates starti rännuks parimatele pesitsuskohtadele.
Eesti ornitoloogiaühing omakorda ootab aasta linnu, turteltuvi vaatlusi. Tänavusteks aasta lindudeks on turteltuvi ja kaelus-turtel­tuvi. Mõlemad liigid on Hiiumaal harvaesinevad ja neid ei kohata igal aastal.
Nende ja kõikide Eestis kohatavate tuvide väga põhjalik liigikirjeldus ja vaatluste saatmise aadress on internetis:http://www.eoy.ee/turteltuvi/ Kui eelmise aasta lind rasvatihane oli kõikjal Eestis rohke­arvuline ja tuntud, siis järgmise aasta lind metsis on Hiiumaalt ja teistelt saartelt välja surnud.
Leho Aaslaid
Eesti ornitoloogiaühingu liige

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411