Neljapäev, veebruar 23, 2017
 

Keskkonna­rikkumiste arv väheneb

Eelmisel aastal avastas keskkonnainspektsiooni Hiiumaa büroo 28 keskkonnaalast õigusrikkumist. Seda on 19 võrra vähem kui aasta varem, kui neid oli 47.
“Arvame, et rikkumiste vähenemisele on kaasa aidanud keskkonna­inspektsiooni keskendumine probleemide ennetamisele ning püüd rikkumistele võimalikult varases staadiumis jälile jõuda,” ütles keskkonnainspektsiooni Hiiumaa büroo juhtivinspektor Jane Sinijärv.
Ta selgitas, et inspektsiooni tegevusi plaanides analüüsitakse eelnevalt riskikohti ning keskendutakse eelkõige neile. “Samuti on aasta aastalt tõusnud meie inimeste keskkonnateadlikkus ning selle üle saame ainult rõõmustada. Eelkõige on seda märgata suviti, kui on telkimiste ja looduses viibimise kõrgaeg,” lisas Sinijärv.
Mullu alustati Hiiumaal 16 väärteomenetlust, aasta varem oli neid 30. Enim eksitakse kalapüügiseaduse nõuete vastu, järgnevad metsaseaduse, looduskaitse, jahiseaduse, jäätmeseaduse nõuete rikkumised.
Vähenenud on ka trahvitute hulk ja trahvisumma. Kui mullu määrati Hiiumaal keskkonnaalaste väärtegude eest 18 trahvi ja trahvisumma kokku oli 3880 eurot, siis aasta varem määrati trahv 27 isikule kogusummas 6184 eurot.
Eelmisel aastal Hiiumaal keskkonnakahjuga juhtumeid ei olnud ja kriminaalasju samuti mitte. Aasta varem kaasnes kolme õigusrikkumisega ka keskkonnakahju, mille kogusummaks arvestati 6056 eurot. Selgituseks, et kriminaal­menetlust alustatakse õigusrikkumiste puhul, millega kaasnes oluline keskkonnakahju, st juhtumid, mille puhul kahju ületab 4000 eurot.
Keskkonnainspektsiooni eelmise aasta kokkuvõttest selgub, et kümne viimase aastaga on aastane rikkumiste hulk langenud umbes poole võrra, jõudes mullu 2000 piirimaile. “Keskkonnarikkumiste vähenemist on näha kõigis kolmes valdkonnas, see tähendab keskkonnakaitse, looduskaitse ja kalakaitse suunal, mõnevõrra enam kahes viimati nimetatus. Samas on kalapüügil jätkuvalt probleemiks salavõrgud, mis mitmekordistavad püügirikkumiste arvu,” selgitas keskkonna­inspektsiooni peadirektor Peeter Volkov.
Ühtekokku avastas keskkonnainspektsioon mullu 2147 keskkonnaalast õigusrikkumist, alustas 1234 väärteomenetlust ja määras 1011 trahvi, kokku üle 329 000 euro.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411