Teisipäev, veebruar 7, 2017
 

Hiidlased tegid tutvust uisumaratoniga

Arvo Tarmula
Haapsalu teisel uisumaratonil osales ka neli hiidlast, kes ei läinud häid kohti jahtima, vaid tutvust tegema põneva ettevõtmisega.
Pühapäeval Haapsalu teisel uisumaratonil oli üllatavalt palju osalejaid üle Eesti ja ka Lätist. Maratonipaik oli Haapsalu eeslaht ja võistluskeskus Vasikaholmis.
27 kilomeetri pikkusele uisurajale startis ka neli hiidlast: Toomas Mast, Jaana Üksik, Mirje Roasto ja Toomas Talumaa. 22 cm paksusel jääl tuli uiskudega läbida kolm 9 kilomeetri pikkust ringi.
Mast rääkis, et uisutamist ta eriti harjutada pole saanudki. “Laupäeval käisin Käina lahe peal proovimas,” ütles sportlane, kes lisaks jooksmisele, orienteerumisele ja mälumängule võistles nüüd ka uisumaratonil.
“Kui joosta ei saa, tuleb midagi muud otsida,” selgitas Mast, kes võistles laenatud matkauiskudega. Kuna ta sõitis nendega esimest korda ja uisud ei libisenud eriti hästi, sai ta esimeste kohtade omanikelt ühe ringiga pähe. Mast lõpetas maratoni ajaga 1.49,11 kaotades liidrile 45 minutiga, kuid tema enda sõnul polnudki aeg kõige olulisem: “Läks õnneks, suutsin lõpuni sõita.”
Üksik rääkis, et tema kahjuks katkestas enne viimast ringi. “Uisud olid valed, jääpudrus oli raske hokiuiskudega sõita, need jäid igale poole kinni,” selgitas ta. Üksik ütles, et kuna ta pole eriti suur uisutaja, tahtiski ta lihtsalt põnevast üritusest osa võtta. Üksik suutis rajal püsida paar tundi, mis võistluse mõttes pole märkimist väärt, küll aga enese proovilepanemise mõttes. “Ma ei oleks osalenud, kui sellest ettevõtmisest hästi ei arvaks,” lisas ta.
Maratoni võitis Kuido Koppel Saaremaalt ajaga 1.03,54. Hiidlastest lõpetas parima ajaga 1.41,52 Toomas Talumaa.
Ettevõtmise üks korraldajatest Jaanus Nõmmisto rääkis, et nad ise jäid võistlusega rahule, osalejaid jätkus ja kõik sujus. “Idee tuligi sellest, et uisumaratone on Eestis vähe ja varem pole mere­jääl ühtegi uisumaratoni peetud,” selgitas Nõmmisto, miks uisupidu korraldati.
Maratonile registreerus 65 osalejat, 6,5 kilomeetrisele rahvasõidule 36 ja paarkümmend osalejat oli 400 meetri pikkusel lastesõidul.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411