Neljapäev, veebruar 23, 2017
 

Algab armastusluule konkurss

Eesti Ornitoloogiaühing kuulutas välja armastusluule konkursi, mis on pühendatud tänavusele aasta linnule turtel­tuvile. “Turteltuvid on armastuse ja truuduse sümboliks, millele leiab vihjeid nii vanaaja mütoloogiast kui ka piiblist. Armunuid võrreldakse ju tihti just turteltuvidega. Seepärast oleme ka turteltuviaasta sidunud armastuse ja tunnete väljendamise ühe tuntuima vormi – luulega,” rääkis luulevõistluse korraldaja Thea Perm.
Konkursile on oodatud luuletused, mis räägivad armastusest või turteltuvidest kui puhta ja omakasupüüdmatu armastuse sümbolitest. Luuletused peavad olema eesti keeles, pikkusega kuni 40 rida. Iga autor võib konkursile esitada kaks enda loodud ja varem avaldamata luuletust. Tööd tuleb saata hiljemalt 15. septembriks meiliaadressile thea.perm@gmail.com Lisada tuleb autori nimi, vanus, meiliaadress ja telefoninumber.
Võistlustöid hinnatakse kolmes vanusekategoorias: kuni 10aastased, 11–17aastased ning 18aastased ja vanemad. Saadetud töid enne konkursi lõpptähtaega ei avaldata. Peale konkursi lõppu on korraldajatel õigus luuletusi avaldada ja esitada avalikus ruumis, internetis, trükistes jm.
Luulevõistluse žürii esinaine ja auliige on Leelo Tungal, liikmed Underi ja Tuglase kirjanduskeskuse teadur Elle-Mari Talivee, luuletaja, laulja ja Kirjanike Liidu liige Veronika
Kivisilla, luuletaja ja populaarsete muusikaürituste korraldaja Peep Veedla, metallikunstnik ja luuletaja Sven Tali, luule- ja linnuhuviline kaitseväelane Urmas Abel ning peakorraldaja Thea Perm.
Eesti Ornitoloogiaühing valis 2017. aasta linnuks turtel­tuvid. Eestis pesitseb selle perekonna kaks liiki: turteltuvi ja kaelus-turteltuvi. Tuviaasta eestvedaja Jaanus Elts ütles, et nende arvukus on viimastel kümnenditel kiiresti kahanenud nii Eestis kui ka mujal Euroopas. “Seepärast soovime neid liike inimestele tuttavamaks teha ja loodusvaatlejate abiga neist ka rohkem teada saada,” selgitas Elts. Turteltuvidest saab lugeda www.eoy.ee/turteltuvi

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411