Teisipäev, jaanuar 17, 2017
 

Valdma isikunäitus “Tagasivaade”

FACEBOOK
Detsembrist kuni veebruari lõpuni on Hiiumaa muuseumi Pikas majas Kärdla Vabrikuväljak 8 avatud tekstiilikunstniku Tiiu Valdma vaibanäitus “Tagasivaade”.
Muuseumi direktor Toomas Kokovkin ütles, et millalgi veebruarikuus on autor valmis huvilistega tegema näitusel ringkäigu ja oma loomingut tutvustama. Millal täpselt ringkäik toimub, sellest annab muuseum teada ka Hiiu Lehes.
Näitus on väike tagasivaade kunstniku loomingule, kelle elu ja looming tihedalt seotud Hiiumaaga ja Kärdlaga. “Siin olen sündinud, saanud kesk­hariduse. Siin on mu kodu,” sõnab kunstnik, kes detsembris tähistas ümmargust sünnipäeva.
Aastatel 1968–1973 õppis Tiiu Valdma Kunsti­instituudis tekstiilikunsti erialal. Peale õpinguid pöördus kunstnik tagasi kodusaarele, kus ligemale 20 aastat töötas kudumite kujundajana tollases teenindus­kombinaadis. Viimased 25 aastat tegutseb ta oma perefirmas, turistide seas väga populaarses vanas Vaemla villavabrikus, disainides unikaalseid ja menukaid tooteid puhtast maa­villasest.
Aastast 1989 on Tiiu Valdma Eesti kunstnike liidu liige, lisaks kuulub ta ka Eesti tekstiilikunstnike liitu ja Hiiumaa loovisikute vabaühendusse HiKu.
Jaanuarist on Hiiumaa muuseumi Pikk maja avatud E–L kella 10–17, pühapäeval suletud.

 

Sildid: , , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411