Reede, jaanuar 13, 2017
 

Tugev tuul takistas parvlaevaliiklust

Parvlaevaliiklus Virtsu–Kuivastu liinil katkes eile hommikul kell 9. Parvlaeva Hiiumaa kapten Ain Pulk teatas, et laev ei välju, kuna laeva ülemise autoteki laepaneelid on tormituule tõttu lahti rebenenud. Laev jäeti seisma autode ja reisijate ohutuse pärast ja väljus Kuivastu sadamast pärast seda, kui laepaneelide paigaldus taastati ja ilmastikuolud paranesid, kella 11 paiku.
Teine Virtsu–Kuivastu liini teenindav parvlaev Kõrgelaid ei saanud Virtsu sadamast väljuda tugeva tuule tõttu.
Hiiumaa liinil toimis laevaliiklus osaliselt. Parvlaev Leiger tegi reise vastavalt sõiduplaanile, kuid parvlaeva Regula varahommikused reisid tühistati tugeva tuule ja jääolude tõttu.
Vedaja OÜ TS Laevad vabandas ebamugavuste pärast ning jagas operatiivset infot Facebookis lehel praamid.ee, veebilehel Praamid.ee ja mobiiliäpis.
Riigi ilmateenistuse andmetel puhus eile hommikul kella 10 ajal lõunatuul Virtsus 9,2 meetrit sekundis, puhanguti kuni 17,3 m/s. Heltermaal oli pisut vaiksem – keskmine tuulekiirus 5,8 m/s ja puhangud 13,3 m/s. Ilmateenistuse varahommikuse hoiatuse kohaselt puhus eilse päeva jooksul lõuna- ja kagutuul saartel ja rannikul 15 m/s, puhanguti 20–25 m/s, sisemaal puhanguti 15–18 m/s. Reede õhtuks tuul nõrgeneb.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411