Teisipäev, jaanuar 31, 2017
 

Toomas Rulli kontsert Käinas

Pühapäeval, 5. veebruaril kell 18 saab Käina huvi- ja kultuurikeskuses kuulata Toomas Rulli kvartetti. Laval möllavad Raun Juurikas (klahvpillid), Allan Järve (trompet, flüügel),
Mihkel Mälgand või Heikko Remmel (bass) ja Toomas Rull(löökpillid).
Kontserdi pealkiri on „Quotes“, nagu ka Rulli CD plaadi pealkiri. Plaat sisaldab muusikat, mis kirjutatud tsitaatidest ja tsitaatidele mõeldes. Autor leiab, et paljud tsitaadid ja vanasõnad on aktuaalsed läbi aegade. Rull toob näiteks George Bernhard Shaw tsitaadi “Take Care to get, what you like, or you will be forced to like what you get” ja selle tuntud eestikeelse “vaste”, et iga mees on oma saatuse sepp. Oma plaadil tõlgendab ta seda nii, et iga inimene on oma valikutes vaba. Ta saab teha valikuid küll vaid oma eksistentsi piires, kuid laiemas mõttes pole inimese valik kunagi ainult iseennast puudutav, lokaalne, vaid globaalne. Seega meie valikud mõjutavad meid ümbritsevat. Inimese valik võib olla ka kapseldumine ja elamine omas mullis. Ka see on valik, aga suuremas pildis tähendab see leppimist valikutega, mis on tehtud tema eest ja need ei pruugi hiljem meeldida.
Kontserdi korraldab Eesti kontsert koostöös Eesti Jazziliiduga.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411