Reede, jaanuar 20, 2017
 

Tilu jahimaja saab soojapidavaks

Hiiumaa jahimeeste seltsi Emmaste jahtkonna Tilu jahimaja asub 1927. aastal ehitatud ja viimati 1976. aastal remonditud vanas rehemajas. Uuendustööde käigus vahetatakse välja maja aknad, välisuks, kaasajastatakse elektrisüsteemid, seinad ja lagi soojustatakse, kütteks paigaldatakse õhksoojus­pump ning kööki varustatakse sooja veega.
“Jahimeestel peab olema koht, kus koguneda, et seltsi ülesandeid ja kohustusi täita ning maja kasutame jahihooajal palju,” selgitas jahtkonnavanem Marko Pruul. Emmaste jahtkonnas on palju liikmeid, üle 50. Jahimaja ruumides peetakse koosolekuid ja valmistutakse ühisjahtideks. Samal krundil on ulukite esmatöötlemise kuur koos jahutus­kambriga, laskepaik liikuva sihtmärgi laskmiseks, maakelder ja muud vajalikud rajatised.
Ehitustöid teeb AS LeVa ja valmis loodetakse jõuda aprillis.
Hiiumaa jahimeeste seltsi Tilu jahimaja renoveerimise ja energiasäästlikuks muutmise projekti toetas Hiidlaste koostöökogu läbi LEADER programmi u 11 000 euroga. Muud tööd tehakse seltsi ja jahimeeste omavahenditega.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411