Reede, jaanuar 6, 2017
 

Tele2 käivitas Hiiu­maal seitse uut tugijaama

Tele2 ehitas aastaga Hiiumaale seitse uut tugijaama, mis tõid hiidlasteni ülikiire 4G interneti.
Ettevõtte raadiovõrgu juhi Tanel Sarri sõnul investeeris ettevõte tänavu Eestis ligi 8 miljonit eurot, et ennetada mobiilse interneti kasutusmahtude kasvu ja tõsta keskmist mobiilse interneti kiirust.
Üle Eesti püstitas ettevõte 349 uut tugijaama, kattes 98,4 protsenti riigist 4G võrguga. Lõppeva aasta võrguehitustööde keskmes oli Sarri sõnul erinevaid sagedusi liita võimaldava võrgutehnoloogia viimine üle Eesti.
Hiiu maakonna selleaastaste võrguehitustööde fookuses oli 4G interneti kiiruse ja leviala laiendamine üle kogu saare. Kärdlasse ja Käinasse toodi sagedusi liitva tehnoloogiaga ülikiire 4G internet. Hiiumaa tänavuste uute tugijaamade asukohtadeks on Luidja, Käina, Kärdla, Hellamaa ja Õngu.
Lisaks investeeris ettevõte üle 100 000 euro toite­süsteemide kaasajastamisse ja üle 300 000 euro akupargi uuendamiseks, et minimeerida tugijaamade katkestusohtu suurtest tormidest põhjustatud voolukatkestuste ajal, mil suur osa saartest ja ranniku­aladest on elektrita.
Tuleval aastal plaanib Tele2 Hiiumaal käivitada vähemalt kaheksa ja üle-eestiliselt 325 uut tugijaama.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411