Teisipäev, jaanuar 24, 2017
 

Pühalepa pääses A-finaali

Laupäeval, 21. jaanuaril peeti XVIII Eesti Maakilva B-finaali mängud. Võistluspaikadeks Lihula, Luunja ja Hellamaa. Hiidlastele tehakse ikka meeldiv erand. Mälumängurid kutsuvad seda oma “mudaliigaks”, kuid küsimused on ikka parajad pähklid. Tulemus ka teada ja kuus esimest üle Eesti: esikoht Tarvastu 71 punktiga, teine koht Väike-Maarja/Tamsalu 67 punktiga, kolmas koht Ridala 64 punktiga, neljas Pühalepa 61 punktiga, viiendat-kuuendat kohta jäid jagama Kiviõli ja Räpina 60 punktiga.
Oli vaja ikkagi palju punkte koguda, et A-finaali jõuda. Pühalepa võistkonnal, kus mängisid Hergo Tasuja, Reet Nigols, Jüri Kerves ja Jüri Omann, see õnnestuski.
Emmaste tiimil koosseisus Madli Valk, Merle Kääri, Margit Soone ja Toomas Põllu oli A-finaali koht eelvoorudest välja teenitud, kuid nad tegid “trenni mõttes” väljaspool võistlust ka selle mängu kaasa ja said 46 punkti seekord.
Kõrgessaare tiimile, kuhu kuulusid Leelo Sarapuu, Artur Valk, Tarvo Malk, Kaljo Pihlamets ja noormängija Alo Altement, algas mäng väga nutuselt – vaid 18 punkti 50 võimalikust, aga teisel poolajal lisati 32 p ja kokku tulid ikkagi tublid 50 punkti.
Üllatavalt tugevat konkurentsi pakkus “vanadele” noorte Dream Team koosseisus Reven Köster, Samuel Kutser, Jonathan Simson ja Valdek Elmi Hiiumaa gümnaasiumi 12B klassist, kellele oli abiks Karola Lotta Kiisel. Nad said Kõrgessaare järel üle Eesti 15. koha 48 punktiga, nii et edestasid Emmastetki ja kümmekond tiimi jäeti seljataha.
Kuna A-finaali pääsesid 12 paremat, viimane oli Lähte vald 52 punktiga, siis on tõesti kahju, et Kõrgessaarel ja noortetiimil üks-kaks õiget vastust puudu jäid. Emmaste ja Pühalepa astuvad võistlustulle 18. veebruaril juba Eesti Maakilva A-finaalis, kus võimalik välja mängida pääs ka märtsis toimuvasse superfinaali.
TIIT KERVES
mängujuht

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411