Teisipäev, jaanuar 17, 2017
 

Nutitund igasse kooli!

KÄINA KOOL
Neli Hiiumaa kooli: gümnaasium, Kärdla põhikool, Käina kool ja Lauka põhikool osalevad EV 100 algatuses “Nutitund igasse kooli”.
Mullu septembrist alates on Eestimaa koolidel olnud võimalus jagada oma digipööret toetavaid tegevusi ja tunde kogu Eestiga Facebooki lehel “nutitund”. Osalejate vahel loositakse iga kuu välja mitmeid auhindu.
“Nutitund igasse kooli!” tegevustega on liitunud üle 110 kooli ja FB grupis nutitund on tehtud üle 650 postituse.
Nii näiteks teatab Käina kool oma postitustes, et koolis on õpetatud digipädevusi nii õpilastele kui ka nende vanematele. Õpetaja Urve Pärnamaa abiga viidi läbi lapsevanemate üldkoosolek teemal “Digitaalselt aktiivne kool”. Vanematele jagati kätte tahvelarvutid, avati äpp Loquiz ja mäng võis alata. Mäng oli koostatud nii, et vanemad said tutvuda kooli ruumidega ja tegemistega.
Samuti said vanemad osa juhendaja Peep Randviiru  ja tema robootikaringi õpilaste tegevusest. Õpilased õpetasid emadele-isadele, kuidas kasutada haridus­roboteid Bee-Botte ja Edison. Vanematele näidati ka seda, kuidas töötavad LEGO robotid EV3 ja NXT. Lapsevanemad jälgisid huviga robotite tööd ja olid üllatunud, mida kõike nendega teha saab.
Kärdla põhikool ja Hiiumaa gümnaasium kasutasid õpetaja Timo Lige kaasabil muusikatunnis Quizleti programmi, mis võimaldab e-testimist viia läbi eri aegadel ja anda ka kodutöid. Erinevate klasside ja kahe kooli õpilaste vahel tekkis positiivne konkurents. Videost aadressil https://www.youtube.com/watch?v=aocP06OFGZQ&feature=youtu.be võib näha, kuidas lapsed teevad teste püstijalu, hüpates ühelt jalalt teisele ning üle klassi häälekalt teada andes, et see pakub neile palju rõõmu.
Lauka põhikool viib kord kuus läbi Kuldvillaku viktoriini. Võistkondade kapteniteks on 4. klassi õpilased ja võistkonna koosseis õppeaasta jooksul ei muutu. Kevadel ootab võitjaid ringreis mööda Hiiumaad ja pitsade söömine Roograhu restoranis. Näiteks oktoobrikuu viktoriini teemaks oli “Mets ja maa”.
“See on ikka uskumatu, kui palju põnevaid asju koolides tehakse – kellel on tunnis kasutusel tahvelarvutid, kellel robotid, kes on avanud 3D ja kes virtuaalreaalsuse klassi. Eesti õpetajad on leidlikud ja lapsed tublid,” ütles projekti eestvedaja, Birgy Lorenz infor­maatikaõpetajate seltsist. “Tegevustesse kaasatakse ka lapsevanemaid ning üheskoos, väheste vahenditega, viiakse ka Eesti kool uude digiõppe sajandisse.”
Huvilised koolid, lasteaiad, huvikoolid ja kutsekoolid saavad veel algatusega liituda, kuna tegevused kestavad kuni 2018. aasta veebruarini.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411