Reede, jaanuar 13, 2017
 

Nööbist kinni

Hiiumaa jahimehed küttisid ühe hundi. Kas vaatlus­andmetest lähtuvalt võiks hunte sel jahihooajal Hiiumaal veel küttida ja kui kaua võiks kuluda aega lisalubade saamiseks?
Vastab keskonnaameti eluslooduse osakonna peaspetsialist Marko Kübarsepp: Hiiumaa jahipiirkondi kasutavate jahimeeste poolt tehtud ning keskkonnaagentuurile edastatud vaatluste põhjal võiks peale mainitud isendi küttimist eeldada veel kuni nelja hundi olemasolu saarel. Samas on siiani käesoleva jahihooaja lumeolud olnud suhteliselt kesised, mistõttu lõplik huntide arvukus saarel selgub talve edenedes. Kas ja kui palju Hiiumaal veel hunte käesoleval jahihooajal küttida võib, selgub järgneva paari päeva jooksul. Positiivse otsuse korral ei tohiks menetlusprotsess kaua aega võtta, paari-kolme päevaga peaks asjad korda saama.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411