Reede, jaanuar 20, 2017
 

Linnuvaatleja: “Oi! Nad juba tulevad”

Möödunud aasta oli pühendatud tihastele ja aasta linnuks oli valitud rasvatihane.
Alustasime tänavu oma viiendat hooaega metsa­lindude loendamisega Paladel, kus tänu õpetaja Karin Poolale on olemas 6 km pikkune õpperada lindude vaatlemiseks.
Kuigi ilm rajaleminekut ei soosinud, sest lumesadu häiris nähtavust, läksime siiski metsaelu nautima. Kui olime jõudnud metsast külavaheteeni, jäid kõik vaatlejad järsku seisma ja hakkasid midagi lugema. Selgus, et kohale olid jõudnud esimesed rasvatihased, sekka ka sinitihaseid.
Tihastel oli kiire, kõik ruttasid kuusikusse toiduotsingule. Veerandtunniga jõudsime ära lugeda 135 tihast, kes tulid Saaremaa rände­voolust läbi Kassari Paladele. Oleme ka eelnevatel aastatel samas kohas tihaste ülelendu märganud, kuid veidi hilisemal ajal.
27.–29. jaanuarini on tulemas talvine aialinnuvaatlus ja sellest saavad osa võtta kõik linnusõbrad. Seni on Hiiumaa linnuvaatlejad osalejate arvu poolest esirinnas olnud. Soovime ka seekord head vaatlemist ja rohkearvulist osavõttu.
Esimesi tihaseid käis lugemas linnusõber
VELLO TARNING
linnuvaatleja

 

Sildid: , , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411