Teisipäev, jaanuar 3, 2017
 

“Linnu lood” jõudsid Kärdlasse

Helja Kaptein | Hiiu Leht
Evelin Ilves esitles reedel Kärdlas Magnuse Äris oma uut lasteraamatut “Linnu lood”.
Avalikul esitlusel rääkis autor, et sai raamatu idee tütre Kadri Keiu suurekskasvamise seikadest ja juttude ideed küpsesid tema peas kolm-neli aastat. Selleks ajaks, kui järg kirjutamise kätte jõudis, oli ideid sadakond. “Kirjutama hakates tekst lausa jooksis,” meenutas Evelin Ilves.
“Tore oli kirjutada ja olla lapselikus maailmas,” ütles Evelin Ilves. “Kirjutamine on omaette väljendusviis. Mõned väljendavad end muusikas, mina seda ei oska. Mulle meeldib kirjutada.”
Autor nentis, et ta ise on veel “peast laps” ja soovitas raamatut kõigile, kes samuti “peast lapsed”.
Jutte andis ta lugeda nii lastekirjanduse spetsialistidele kui tuttavate lastele. “Üks laps, kes neid lugusid esmalt kuulis, oli kolmene,” rääkis autor. “Tema mõte läks rändama, ta ei saanud lugudest aru. Sellest järeldasin, et kolmeaastane on selle raamatu jaoks veel liiga noor ja lood tema jaoks liiga pikad.”
Kõik raamatutegelased, nii inimesed, linnud, loomad kui kiil, on päriselus olemas. “Kõik lood on päriselt minu lapsega juhtunud, aga muinas­juttudeks kirjutatud,” kinnitas autor.
Raamat jutustab, missugused mängud ja kaaslased on tüdrukul, kelle koju teisi lapsi just tihti ei satu, sest tee lõpeb tema kodu juures otsa. Või millise pöörde võtab metsaelu siis, kui isa ootamatult presidendiks valitakse. Nii ongi Linnu elus kaks vastandlikku isoleeritud keskkonda: mets ja loss. Kuna lugusid sai palju, siis lossilugusid selles raamatus pole, need leiavad ilmselt koha järgmises Linnu lugude raamatus, mille autor kirjutada lubas.
72leheküljelise kõva­kaanelise raamatu kirjastas FD Distribution, illustreeris Hiiumaa päritolu kunstnik Catherine Zarip.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411