Teisipäev, jaanuar 24, 2017
 

Lapsed laagerdasid Kõrgessaares

Tanel Lips
Tavaliselt toimuvad erinevad laagrid suvel, kuid keegi ei keela teha laagrit hoopis talvisel nädala­vahetusel. Selline idee tuli spordikooli treeneril Tanel Lipsul, kelle treenida on 2009–2010 sündinud lapsed.
Laagris, mis toimus jaanuari teisel nädalavahetusel, oli kokku kaks intensiivset treening- ja mängupäeva, kokku viie treeninguga.
Laagri mõte oli anda noortele aktiivsema jalgpalli­päeva kogemus: “Tihti näevad turniiri- või võistlus­päevad sarnased välja – mäng, paus, mäng, pikem paus, jälle mäng ja nii päeva lõpuni. Hea meel oli näha, et lapsed pidasid pikale päevale ilusti vastu,” selgitas treener Tanel Lips laagri korraldust.
Samuti oli treeneril soov kaasata lisaks Kärdlas regulaarselt treenivale grupile laagrisse samavanuseid lapsi, kes treenivad mujal Hiiumaal. “Jalgpall on juba praegu Hiiumaad ühendav spordiala, kus ühes võistkonnas koos mängivad mängijad kõikidest saare omavalitsustest – teisiti ei saakski, kuna platsil peab olema korraga 11 samavanust last,” ütles Lips.
“Meie päevad olid täis liikumist, mõõduvõtmist, võidurõõmu ja ka kaotus­valu – usun, et saime seeläbi paremaks meeskonnaks ja meie meeskonnas oli ka üks tüdruk!” ütles treener Tanel Lips.
Kui tänu jalgpallile saame lapsed liikuma, on spordi üks suuri eesmärke juba täidetud.
Laagris osales lapsi nii Käinast, Paladelt, Kärdlast kui Kõrgessaarest, ka Emmaste oleks olnud esindatud, kuid haiguste laine tegi ootamatult plaanidesse oma korrektiivid.
Suur tänu Hiiu valla kultuuri ja vaba aja keskusele (VAK) väga heade tingimuste eest Kõrgessaare VAKis, kus meie laste kasutuses oli suur saal koos kõikide võimalustega, samuti Kõrgessaare VAKi juhile Artur Valgule.
“Kindlasti soovitan ka teistel seal mõni laager või treening läbi viia,” kiitis treener Tanel Lips Kõrgessaare vaba aja keskuse treenimis­võimalusi.
Kristi Linkov
Hiiumaa spordikool

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411