Teisipäev, jaanuar 3, 2017
 

Lapsed külastasid mahetalusid

Mullu käis Eesti mahetaludes üle 2000 Eesti lapse. Hiiumaal külastasid Kärdla põhikooli ja Lauka põhikooli õpilased Lepaniidi talu, Ranna talu, Leesla talu ja Tõnise talu.
Lauka kooli 5. ja 6. klassi õpilased tutvusid Leesla mahetaluga novembri algul. Päev algas loenguga koolis. Esmalt rääkis loomadest mahetalunik ja hobusekasvataja Aivar Kallas Saaremaalt. Ta näitas ka pilte ja rääkis põnevaid jutte koduloomadest: lammastest, hobustest, veistest ja kanadest, aga ka sellest, kuidas käituda hulkuma läinud kari­loomadega. Selgub, et neid ei tohi kunagi taga ajada, vaid neist peab teatama omanikule või politseisse. Omanikult luba küsimata ei tohi mitte kunagi ka loomi sööta, sest see võib olla neile kahjulik. Pärast vestlust külastasid õpilased Valdis Laidi talu Paopel ja tutvusid sealsete asukatega.
Lepaniidi mahetalus, kus tegeletakse kitse ja lambakasvatusega, pakkus Kärdla põhikooli 2. klassi lastele kõige suurema elamuse kitsede lüpsmine. “Käisime talus hommikul, mil perenaisel Kaire Vannasel oli parajasti käsil kitsede lüpsmine ning perenaine lubas ka lastel kitselüpsi proovida,” rääkis Kärdla põhikooli õpetaja Ruth Alas.
Külastusi korraldati PRIA koolipuuvilja ja -köögiviljatoetuse ning turuarendustoetuse abil.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411