Teisipäev, jaanuar 10, 2017
 

Kultuuripärlile neli kandidaati

Harda Roosna
2016. aasta Hiiumaa kultuuripärli tiitlile esitati neli kandidaati. See, kes 2000eurose preemia ja pärlikarbis peituvat pärlit kujutava meene endale saab, selgub kultuurihooaja avapeol, mis toimub kolmapäeval, 25. jaanuaril Emmaste põhikooli saalis.
Hiiumaa kultuuripärli laureaadid on: Helgi Põllo, Aivi Telvik ja Ermo Mäeots koguteose “Hiiumaa” koostamise eest (2015); Helle-Mare Kõmmus tantsudes jutustatud lugude eest (2014); Kalli Sein Reigi pastoraadis toimunud klaasinäituse eest “Liivast oled sa võetud…” (2013); Kreeka-­Rooma maadleja Heiki Nabi suurepärase saavutuse eest Londoni olümpiamängudel (2012); Jaanus
Berkmann X Kärdla ratsupäevade korraldamise eest (2011); puulaevade pidu Sõru sadamas (2010); pärimusmuusika festival Hiiu Folk pärimusmuusika väärtustamise eest ( 2009); Hiiumaa võrkpalliklubi 51. Hiiumaa võrkpalli­turniiri korraldamise eest (2008); Hiiumaa turismiliit Kärdla ühepäevakohvikute korraldamise eest (2007); MTÜ Homecoming kammermuusikafestivali Hiiumaa Homecoming korraldamise eest (2006).
Kultuuripärli preemiad antakse välja Eesti kultuur­kapitali Hiiumaa ekspertgrupi, Hiiu maavalitsuse ja Hiiumaa omavalitsuste liidu koostöös. Koos rahalise preemiaga antakse laureaadile üle Kultuuripärli meene, milleks on keraamiline pärlikarp klaasist pärliga. Pärlile on graveeritud laureaadi nimi, auhinna andnud maakonna nimi ja aastaarv. Pärl valmib Asuurkeraamika stuudio ja ASi Disainklaas koostöös.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411