Reede, jaanuar 20, 2017
 

Heilika salong kogub kliente

Helja Kaptein | Hiiu Leht
Käinas apteegi ja pere­arstide majas on teist aastat avatud Heilika juuksuri­salong.
Emmastest pärit Heilika Õispuu (25) tegi endale töökoha augustis 2015 töötukassa stardiabiga. Toetuse eest ostis ta salongi sisustuse: kraanikausi, peeglid, toolid, föönid, lõikusmasina, šampoone-­värve.
Paari aastaga on Heilika juuksurisalong üles leitud ja omanikule teeb rõõmu, et rahul­olevaid kliente, kes tagasi tulevad, on aina rohkem.
Õispuu ütles, et tema kliendid usaldavad teda ja sageli küsitakse, mis sobib ja kuidas lõigata juukseid. “Tee nii, nagu sulle tundub, et mulle sobib,” on tavaline soov. Sageli tullakse ka pildiga ja kuigi kliendil ei pruugi olla sama näokuju ja soeng ei istu siis nii nagu pildil, on pildist siiski palju abi. “Siis saan teada, mis kliendile meeldib, mida ta mõtleb,” ütleb Heilika.
Juuksuriks läks Heilika õppima 2010. aastal peale Käina gümnaasiumi lõpetamist
Tallinna tööstusharidus­keskusesse. Pärast kooli lõppu läks ta tööle ühte Tallinna firmasse.  Heilika oletab, et salong oli küll kesklinnas, kuid ühel kõrvaltänaval ja kliendid lihtsalt ei leidnud neid üles. Ka on Tallinnas hinnad märksa kõrgemad ja Heilika tuttavad olid peamiselt üliõpilased, kel raha alati vähe.
Kodu rajatakse saarele
Tihti juhtus, et nädalavahetusel Hiiumaal käies oli tal tööd rohkem kui linnas. Nii otsustaski noor naine kodusaarele tagasi tulla ja eraettevõtjaks hakata. Ka Käinas on tema salong natuke kõrvalises kohas, sissepääsuga perearstide ja apteegimaja sisehoovi poolt küljest, aga kuna Käina on nii väike koht ja tuttavaid palju, leitakse Heilika juuksuri­salong ikka üles.
Hiiu mnt 1d asuv salong on avatud tööpäeviti kella 9–17ni, aga kokkuleppel ja võimalusel ka mõnel muul ajal. “Kellaaegu mul ukse peal kirjas pole, aga on telefoninumber, sest kui tellimusi pole, ma siin ei istu,” selgitas Heilika. Samas on võimalik alati helistada, et kokku leppida kliendile sobiv aeg.
Heilika Õispuu elukaaslane Kalev Oolmets töötab küll Soomes, kuid kodu on nad otsustanud rajada Hiiumaale. “Praegu elame Käinas üürikorteris, aga kõik vabad päevad ehitab Kalev meile maja siiasamasse Käina lähedale,” ütles Õispuu, kelle peres kasvamas kolme ja poolene tütar Keitlin.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411