Teisipäev, jaanuar 3, 2017
 

Emmastele hea kooli tiitel

Helja Kaptein | Hiiu Leht
Emmaste põhikooli pere osales Tartu Ülikooli eetikakeskuse konkursil “Hea kool kui väärtus­põhine kool” ja pälvis tiitli “Hea kooli rajaleidja”.
Asi sai alguse 2015. aastal kui kooli juhtkond osales suuremahulisel meeskonnakoolitusel “Õppijakeskse kooli juhtimine”, mille tulemusena valmis kooli muudatuste projekt. “Üheks eesmärgiks oli välja töötada kooli väärtused ja seeläbi kujundada väärtuspõhine koolikultuur,” selgitas kooli direktor Merje Kikas.
Nende valitud arengusuund haakus hästi kevadel väljakuulutatud konkursi teemaga. Mais esitasid nad konkursitöö esialgse variandi. “Oma kooli tuli analüüsida, tuues välja tugevused, kitsaskohad ja võimalused arenguks,” selgitas Kikas.
Esialgsele konkursitööle said nad TÜ eetikakeskuse väärtuskasvatuse ekspertidelt põhjaliku tagasiside ja oktoobris külastas kooli nn kriitiline sõber, kes nõustas neid välisvaatleja pilgu läbi.
Sügisesel koolivaheajal panid Emmaste kooli õpetajad pead kokku ja kirjutasid konkursitöö lõpliku variandi, mida koolipere suureks rõõmuks tunnustati tiitli ja logoga. Nagu tunnuskirjal öeldud, saavad sellise tiitli õppeasutused, mis teevad oma kooli arendamisel head tööd, pöörates tähelepanu iga õpilase individuaalse arengu toetamisele koostöös eri osapooltega. Tunnustatud kool oskab tehtud tööd eneseanalüüsi vormis hinnata. Emmaste põhikooli puhul toodi esile ka väärtustest lähtuvat koolikultuuri, hea õpetaja ja hea õpilase profiili väljatöötamist ja õuesõpet.
Merje Kikas ütles, et Emmaste kooli jaoks tähendab tiitel, et liigutakse hea kooli edendamise poole. “Sellel teekonnal on kaaslasteks nii õpilased, õpetajad kui ka lapsevanemad. Oluline on, et liigume ühes suunas,” lisas ta.
Konkursi sooviti arendada koolide eneseanalüüsi võimekust, väärtusarenduslikku pädevust ning koguda, levitada ja tunnustada koolide häid kogemusi ja praktikaid.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411