Teisipäev, jaanuar 24, 2017
 

Eesti meistrivõistluste medalitesadu

Harda Roosna
Eelmisel nädala­vahetusel toimusid Tallinnas Lasnamäe kergejõustikuhallis talvised Eesti meistri­võistlused kergejõustikus U16 ja U18 vanuseklassidele.
Treener Toivo Pruuli juhendamisel olid Hiiumaa spordi­kooli õpilastest võistlus­tules Marcus Mäll, Joel Hiis, Marta Eller, Kristina Joarand, Anna-­Brita Tall ja Kelly Nurk.
Esimesena võistles Marcus Mäll, kes U16 klassis jooksis 60 m jooksu teises eeljooksus välja eeljooksude päeva parima tulemuse ning uue isikliku rekordi 7,47 sekundit ning kvalifitseerus esimesena finaaljooksu. Finaalis ületas Marcus end veelgi, joostes välja uue isikliku rekordi 7,40 sekundit, mis tõi talle Eesti meistritiitli ja kuldmedali.
“Selle tulemusega on Marcus U16 Eesti edetabelis ka liidrikohal,” oli treener Toivo Pruul oma kasvandiku saavutustega rahul.
Marcuse head sooritused sellega ei lõppenud – väga hea tulemuse tõttu 60 m jooksus asetati ta 200 m jooksus kõige tugevamasse, kuuendasse jooksu. Seal tõi Marcuse pingutus suurepärase ajaga 24,26 sekundit talle 26 võistleja seas hõbemedali.
Marcus ise jäi oma tulemust kommenteerides tagasihoidlikuks: “Jäin küll rahule, aga alati saab paremini.”
Joel Hiis oli esimest aastat võistlemas U18 vanuse­klassis, kus ta saab võistelda ka järgmisel aastal. Noormees pole saanud vigastuse tõttu neli kuud treenida, mistõttu ta endale väga suuri lootusi ei pannud: “Läksin lihtsalt proovima.”
Kuid lihtsalt proovimisest oli asi kaugel – 60 m eeljooksus sai ta aja 7,38 sekundit ja selle tulemusega oli koht finaalis kaheksa parema jooksja seas garanteeritud. Finaalis parandas Hiis oma aega veelgi ja 7,37 sekundit andis talle väga tubli viienda koha.
60 meetri jooksus tuli Joel Hiisilt praktiliselt ilma harjutamata uus isiklik rekord, mis oli ka päeva viies tulemus.
“Igati tubli sooritus!” kommenteeris treener Toivo Pruul.
Veel võistles Hiis 300 m jooksus, kus aeg 38,11 sekundit tõi talle 43 konkurendi seas kümnenda koha.
“Tundub, et ta jäi ise rahule, sest tuleb endale aru anda, et vigastustega ei saagi väga lootusrikas olla. Sellest tulenevalt oli nii viies kui ka kümnes koht igati hea,” oli treener noormehe sooritustega rahul.
Tütarlastest läbis Marta Eller A klassi 800 m distantsi esimese jooksu ajaga 2 minutit 40,24 sekundit, mis tõi talle 21 võistleja seas 15. koha.
“Marta parandas oma isiklikku rekordit ning seega väärib tulemus igati märkimist,” hindas treener oma õpilase saavutust. Tulemusele lisab kaalu fakt, et viimased 12 aastat pole Hiiumaal keegi tüdrukutest nii kiiresti jooksnud.
Seega ka Marta Ellerilt väga hea tulemus, mille üle me kõik saame rõõmu tunda.
U18 vanuseklassi kaugus­hüppes võistles kaks kergejõustikuklubi Hiiker sportlast: Kristina Joarand hüppas 4,87 m ning sai sellega 34 võistleja seas 18. koha. Anna-Brita Tall hüppas 4,28 m ning oli 31. Treeneri sõnul läksid Talli sooritused n-ö aiataha: “Ei saanud hoojooksul sammu klappima ja hoojooks oli nii ebastabiilne. Hüpatud pool meetrit paku tagant, mis tähendab, et varusse jäi päris palju.”
Kelly Nurk tegi endale soojendusel viga ega saanud ka tulemust kirja.
Kristina Joarand jooksis U18 vanuseklassi 300 m jooksus 28 osaleja seas välja 20. aja 46,53. Treener Toivo Pruuli sõnul polnud tütarlapse aeg paha. “Meil pole seda distantsi eriti joostud,” ütles treener.
U18 vanuseklassi kõrgus­hüppes hüppas Kristina Joarand viimasel katsel üle 1,55 m ja see tõi talle 22 osaleja seas tubli 13. koha.  “Isikliku rekordi kordamine,” kommenteeris treener tütarlapse sooritust. Võitja hüpe oli 1,70 m.
Kokkuvõttes oli see meie sportlaste jaoks väga hea võistlus. Tänu treener Toivo Pruuli visadusele käiakse aeg-ajalt harjutamas Tallinnas n-ö päris tingimustes, kuid see kõik ei asenda kohalikke harjutamistingimusi, mille paranemisele uus spordi­keskus kindlasti kaasa aitaks. Seega, kui alanud spordiaastaks midagi soovida, siis vähemalt samasugust sporditaristut nagu on mujal maakondades, kus treenivad meie noorte sportlaste konkurendid.

Kristi Linkov
Hiiumaa spordikool

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411