Reede, jaanuar 27, 2017
 

Eakate käsitööring toob päevadesse rõõmu

erakogu
Teisipäeviti kogunevad Emmaste vaba aja keskusesse eakad käsitööhuvilised.
Eks pika elu jooksul ole oskusi kogunenud omajagu, kuid ikka tahetakse kogeda midagi uut, tunda rõõmu koostegemisest ja ollakse vaimustatud ringi juhendajast Kaili Saarnast. Kaili  sõidab igal teisipäeval Käinast Emmastesse, et hommikupoolikul juhendada eakaid ja õhtupoole neid, kes saavad kohale tulla peale tööd.
Kaili õpetab õlasallide ja mustriliste sokkide kudumist, mänguasju heegeldama, salle maalima siidimaalitehnikas, keraamikat, mida käidi Suuremõisas tegemas ja millele mustrid maaliti peale Emmastes. Suuremõisa klaasi­kojas tegime klaasvitraaže, seejärel toimus lossiekskursioon. Oleme valmistanud ka mitmesuguseid temaatilisi kaunistusi ja aksessuaare nagu linnud, inglid, pärlid jm.
Vaba aja keskus pakub häid võimalusi ka koos kokkamiseks, näiteks on koos valmistatud pulgakomme ja trühvleid. Viimasel kooskäimisel peetigi plaane, milliseid uusi toite katsetada sõbrapäeval. Samas kavandati sõitu Kärdlasse, et külastada tekstiilikunstnik Tiiu Valdma autorinäitust “Tagasi vaade”.
Eakad käsitööringi liikmed on väga tänulikud juhendaja Kaili Saarnale ja vaba aja keskuse töötajatele toetuse ja abi eest!
Käsitööringi tegemised pani kirja

Aimi Pruul

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411