Reede, detsember 23, 2016
 

Vallad otsivad õlekõrsi

Hiiu Leht uuris, millised on eraldi vallana jätkamist lootnud Pühalepa ja Emmaste juhtide meeleolud ning mõtted pärast riigikohtu otsust, mis sellel nädalal kinnitas: haldusreformi seadus jääb muutmata ning Hiiumaale jääb järgmisest sügisest suure tõenäosusega ainult üks omavalitsus.
Pühalepa vallavolikogu esimees Toomas Remmelkoor ütles, et neil on aasta viimane volikogu istung neljapäeval ehk siis eile ja ühtegi haldusreformi või ühinemisega seotud punkti selle päevakorras ei ole.
“Mis ei tähenda seda, et arut­elud muude küsimuste all ei toimuks,” lisas Remmelkoor.
Volikogu esimees ütles, et kavatsevad ära oodata riigi­haldusministri visiidi, mis leiab aset 27. detsembril.
“Õlekõrsi on laual mitmeid ja meil on plaan seista Püha­lepa ja Hiiumaa inimeste huvide eest lõpuni,” ütles Remmelkoor, lisades, et otsused tehakse vastavalt olukorrale.
Pühalepa vallavolikogu esimees ütles, et talle on siiani selgusetu, et kui sünnib üks Hiiumaa vald, siis kuidas see pakub võimaluse kõigi Hiiumaa inimeste huvide eest võrdselt paremini seista, eriti kui arvestada erakondade seniseid majanduspoliitilisi otsuseid.
“Ka liitumispreemiatest ja investeeringutest võib ju rääkida ja neid oodata, kuid tuleb arvestada, et ühekordselt tehtud investeeringud peavad kindlasti ka tulevikus tootlust tagasi tooma, mitte uusi lisakulusid looma. Palju on väikeseid asju, näiteks koolide katlamajade renoveerimine ja kohalike teede korrashoid, mida suures vallas on kokku leppida väga keeruline, et kumb enne lahendada, kas üks suur või mitmed väikesed kitsaskohad,” leidis
Remmelkoor.
Emmaste vallavanem Tiit Paulus nentis, et kohtu otsus on otsus, see edasikaebamisele ei kuulu. Emmaste vallavolikogu arutab teemat järgmisel nädalal.
“Eks nüüd tuleb mõelda, mis edasi teha. Küsimusi on palju, vastuseid vähe, meele­olu kõige parem ei ole,” iseloomustas olukorda Emmaste vallavanem. “Selgusetu on, millise hinnaga see meie iseseisvuse äraandmine saab olema ja eks ääremaastumise hirm ole kõige suurem,” ütles vallavanem.
Praegu töötatakse Emmastes välja seisukohti, mida esitada regionaalministrile, kes veel enne aasta lõppu Hiiumaale tuleb.
“Meie oleme igal juhul tegutsenud oma parimast teadmisest ja Emmaste valla inimeste huvidest lähtuvalt,” kinnitas Tiit Paulus.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411