Reede, detsember 16, 2016
 

Rahvatantsujuhid said oma ridadesse väärt täiendust

Rahvakultuuri keskus
Hiiumaa rahvatantsu­juhtide perre lisandus uus paberitega tantsu­juht Jaanika Kuusk.
Seni oli Hiiumaal kaheksa kutselist rahvatantsujuhti. Laupäeval anti Tallinnas rahva­kultuuri keskuses välja 31 rahvatantsujuhtide kooli lõputunnistust. Teiste seas sai selle ka kaks hiidlast: Jaanika Kuusk ja Tiiu Üksik.
Tantsujuhi kutse saanud Jaanika Kuusk töötab Hiiumaa muuseumis ja juhendab laste rahvatantsurühma Kärdla kultuurikeskuses. Selle kõrvalt leiab ta aega ise tantsida segarühmas Taidelaid.
Kuusk rääkis, et läks õppima vajadusest. Juba varem, töötades Kõrgessaare lasteaias Vigri, pidi ta juhendama laste tantsurühma. “Olen ise küll tantsinud, aga juhendamine ja oma teadmiste edastamine on hoopis teistmoodi: tarvis on õppida õpetama,” rääkis Kuusk.
Kaks aastat kestnud kursus võttis palju aega ja energiat, aga juurde õpitud sai ka palju: nii erialast terminoloogiat, tantsukirjelduste lugemist, nende edasiandmist, kompositsiooni kui ka oskust ise tantsu luua. “Lisaks sain veel hulga häid sõpru tantsujuhtide hulgast,” lisas Kuusk.
Kursusel hiiu tantsu õpetanud Hiiumaa rahvatantsujuht Helle-Mare Kõmmus rääkis, et oma kursusetöö tegi Kuusk Kärdla segarühmaga Taidelaid ja Tiina tantsustuudio tüdrukutega. “Ta on täiesti tubli, vaid kogemusi on juurde vaja,” ütles Kõmmus.
Hiiumaalt pärit Tiiu Üksik töötab praegu eesti keele ja kirjanduse õpetajana Tallinna 32. keskkoolis. Ta juhendab ka neidude rühma ja on üks juhendajaid tantsuseltsis Tantsutahe. Üksik ise tantsib tantsuansamblis Kuljus.
Rahvatantsujuhtide kooli kaheaastasel kursusel käsitleti rahvatantsu põhialuseid, tantsu ajalugu ja sotsiaalseid avaldusvorme, tantsu kompositsiooni ja tantsuanalüüsi meetodeid ning tantsurepertuaari.

 

Sildid: , , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411