Teisipäev, detsember 13, 2016
 

Politsei pani Kärdla “lukku”

Eile varahommikul viis Lääne prefektuur läbi õppuse, millega testiti isikkoosseisu kokkukutsumist kõigis kuues maakonnas. Maakonnakeskusest välja viivatele teedele mehitati ajutised kontrollpostid, et sulgeda linnast väljasõidud mootorsõidukitele.
Õppus koos sellega kaasnenud politseireidiga viidi läbi ka Hiiumaal Kärdlas. Politseijuht Aare Allik ütles, et politseipatrullid sulgesid Kärdla väljasõidud Kõrgessaare, Käina ja Heltermaa sunnal. Reidi ajal kontrolliti 196 juhi joovet. Üks juht oli roolis joobes ja tema kohta algatati väärteo­menetlus.
Õppus algas kell 5 Pärnu-, Järva-, Saare-, Lääne-, Rapla- ja Hiiumaal üheaegselt. Lääne prefektuuri kriisireguleerija Maksim Korzini sõnul testiti õppuse käigus, kui efektiivselt toimivad politsei sisemised teavitussüsteemid ja ametnike jõudmine tööpostile kriisiolukorras.
“Meil ei ole viimasel ajal olnud Lääne regioonis sündmusi, mille raames oleks tulnud kokku kutsuda kõikide maakondade ametnikud ja seepärast otsustasime selle protsessi läbi mängida õppusel,” selgitas Korzin.
Stsenaariumi kohaselt reageerisid kõikide maakondade politseijõud teatele, mis nõudis kontrollposte maakonna suuremate linnade peamistele teedele. Lisaülesandena kontrollisid politseinikud juhtide kainust ja dokumente.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411