Teisipäev, detsember 20, 2016
 

Müügile tulid Hiiumaa jõulukaardid

repro
Üle hulga aja on müügil Hiiumaa teemalised jõulu­kaardid. Need valmistas vaba­kutseline kunstnik ja fotograaf Erki Rammo.
“See on vist läbi ajaloo esmakordselt, et Hiiumaal omad jõulukaardid. Niipalju kui olen siin pärinud, küsinud, keegi ei tea, et varem oleks olnud,“ ütles Rammo.
Elmo Viigipuu Hiiumaa kogujate seltsist ütles, et Hiiumaa teemalisi jõulukaar­te pole tõesti ammu müügil olnud. Viimati oli jõulukaart, millel kujutatud Kassari kabel, müügil kümmekond aastat tagasi. Jõulukaarte tegi 90ndate algul ka Hiiukoda.
Rammo ütles, et idee realiseerimisega läks väga kiireks, aga novembris tuli õnneks veel lund ja nii sai seekord kujundatud kuus talvise ilmega kaarti. Jõulu- ja talvepostkaartidel on kujutatud Kärdla Pritsumaja, kirikut ja Rannapaargut, Pühalepa kirikut, Heltermaa sadama skulptuure ja lihaveiseid lumisel rannakarjamaal. Osa kaarte on pisut humoorikad, osad tõsisemad. Müügil on need Kärdla ja Käina postkontorites ning tarbijate ühistu kauplustes üle Hiiumaa. Kärdla postkontoris oli veel müügil viit sorti kaarte, Pühalepa kiriku ning Pritsumaja ja kohvitassidega kaart olid juba läbi müüdud.
Tänavu mais andis Rammo välja Haapsalu teemalise romantilise postkaart-­märkmiku.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411