Reede, detsember 2, 2016
 

Martin Remmelg hooajaks valmis

Recado Meedia
Nädalavahetusel algas laske­suusatamise hooaeg. Nii maailma­karikasari kui aste madalam ehk IBU karikasari. Viimases tegi korralikud sõidud Martin Remmelg (26).
Norras Beitostölenis alanud laskesuusatamise IBU karika­sarja esimesel etapil oli päeva kuuendat laskmisaega näidanud Martin Remmelg 18. Ta kaotas kahe möödalasu juures võitjale 10 km distantsil 2 minutit.
Kaks päeva hiljem, pühapäeval oli ta 10 km sprindis samuti kahe möödalasu juures 3minutilise kaotusega 37. kohal.
Martin Remmelg rääkis Hiiu Lehele, et jäi esimeste startidega tulemuse mõttes rahule. “Sel nädalavahetusel olid väga keerulised laskmis­olud, sest tuul oli puhanguti väga tugev,” rõõmustas ta, et suutis keerulistes oludes hästi hakkama saada.
Samas füüsiline vorm sportlasele veel rahulolu ei paku ja sellega tuleb tööd teha. “Teisel võistluspäeval oli enesetunne juba oluliselt parem, kuid tegin ise vale suusavaliku,” võttis Remmelg 18. ja 37. kohaga lõppenud etapi kokku.
Tulevikku vaadates andsid need usku, et õnnestumise korral on võimalik kõrgete kohtade nimel kaasa rääkida.
Ettevalmistus hooajaks on kulgenud üsnagi plaani­päraselt, Remmelg osales kõigis seitsmes planeeritud treeninglaagris, mille laskesuusatamise alaliit korraldas. Neli neist toimus välismaal: juulis käidi Põhja-Soomes, Ylläsel, septembris mäestiku­laagris Austrias ja Itaalias, oktoobris kõrgmäestiku­laagris Austrias ja novembris Põhja-Soomes, Olosel.
Sealjuures oktoobrikuu mäestikulaagris kimbutas Remmelgut tugev ülemiste hingamisteede põletik, kuid tänu kiirele tegutsemisele saadi see kontrolli alla ja pikemat pausi treeningutest ei pidanud tegema.
Laagrite vahel sai Remmelg mahti ka kodusaarel käia ja tema treeningplaanidesse mahtus 29. oktoobril toimunud maastikujooks Tahkunas. Oodatult oli ta kiireim jooksumees rajal.
Samas, sihid on tal kaugemale seatud. Praegu plaanib Remmelg osaleda kahel järgmisel IBU karikasarja etapil ja tegeleda sõidukiiruse arendamisega. Uuel aastal aga loodab juba maailmakarikasarjas starti pääseda.
“Hooaja peaeesmärk on Hochfilzeni MMiks hea vorm saavutada ja seal hooaja parimad sooritused teha,” võttis Martin Remmelg plaanid kokku.
Hergo Tasuja

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411