Reede, detsember 9, 2016
 

Kaitseväe välkõppusel osales ka hiidlane

Kaitseväe peastaabi teavitusosakond
Kaitseväe peastaabi pressijaoskonna ülem kapten Arvo Jõesalu ütles Hiiu Lehele, et välkõppusel Okas osales vähemalt üks hiidlane. Isikuandmete kaitsele viidates jäi osalenu nimi siiski saladuseks.
Kaitseväe õppus Okas, kus reservväelastele teatati kogunemisest vaid 24 tundi ette, tõestas Eesti avalikkusele ja meie liitlastele, et reservväele toetuv riigikaitsemudel on toimiv ja Eesti saab oma reservväelaste peale kindel olla.
“Kaitsevägi jäi õppusega rahule, sest saime oma eesmärgid täidetud. Nendeks oli riigikaitsealase juhtimisstruktuuri testimine alates vabariigi valitsuse otsusest kuni üksuste formeerimiseni ja reservväelastel põhinevate üksuste kokkukutsumine ja formeerimine,” ütles kaitseväe peastaabi pressijuht.
Tänu reservväelaste aktiivsele kaasalöömisele nende allüksuste lahinguvalmidus ka saavutati – üksuste ameti­kohad mehitati 88 protsendi ulatuses.
Kapten Jõesalu lisas, et Kaitsevägi ei ole ühiskonnast eraldiseisev kinnine süsteem ja lisaõppekogunemiste korraldamisel võetakse arvesse, et meie reservväelastel on perekonnad, töö ja õpingud. Kõige tähtsam on, et reservväelane võtaks teda kutsunud üksusega koheselt ühendust, kui ta ei saa mingil põhjusel õppusel osaleda.
Tulevaste õppusekutsete tarvis on oluline teada, et Eesti piires hüvitatakse sõidukulu kogunemiskohta ja tagasi isikliku mootorsõiduki kasutamist tõendava dokumendi alusel kokku kuni 40 euro ulatuses. Eesti piires hüvitatakse sõidukulu 0,07 eurot ühe kilomeetri kohta rahvastiku­registris registreeritud elukohast kogunemiskohta ja tagasi.
Kaitseväe nimel tänas Jõgisalu kõiki reservväelasi ja kaitseliitlasi, kes lühikese ette­teatamise peale olid valmis oma kohust täitma ning pühendasid oma aega riigikaitse tugevdamisele, aga ka nende pereliikmeid ja tööandjaid mõistva suhtumise ning toe eest, sest see on nende panus riigikaitsesse.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411