Reede, detsember 23, 2016
 

Heinsoo turniiril võidutses Hiiu Teed

Helja Kaptein
Tänavuse Kaubo Heinsoo mälestusturniiri võitis Hiiu Teed meeskond, teise koha said Hiiumaa võrkpalliveteranid ja kolmandad olid Hiiumaa võrkpalliklubi noored.
Laupäeval peeti Käina kooli saalis traditsioonilist võrkpalliturniiri, mille algatajaks legendaarne treener Kaubo Heinsoo (1935–2002). Mälestus­turniiril kohtusid saare võrkpallurid 14. korda ja enne mänge süütasid nad küünla Kaubo Heinsoo haual Käina kalmistul.
Käina spordikeskuse juhataja Hannes Maaseli sõnul oli tulemus juba ette aimatav: ühed on vanad, teised veel liiga noored ja võidu vormistas Hiiu Teed meeskond.
“Saime mängida ja põnevust jagus,” ütles Maasel. “Võrkpalli seis Hiiumaal pole praegu roosiline, mängijaid ongi vähe, seepärast eriline tunnustus neile, kellel jätkub tahet treenida ja võistelda.”
Hiiumaa võrkpalliklubi nime all mängisid Käina kooli 8. ja 9. klassi poisid esmalt veteranide vastu ja veteranid võitsid neid kaks korda järjest. Treener Ülari Kaibald ennustas juba hommikul, et veteranide mänguks polnud poisid veel üles ärganud ja meestega mängides tuleb kiire kaks null.
“Meie veteranid on ka Eestis tasemel – Eesti 65+ karika­võistlustel võrkpallis said nad vabariigis neljanda koha,” märkis Kaibald. “Tavapärane veteranide võistkond, pallid väga kergesti maha ei jää, lükkavad kõik pallid üle ja ise eksivad vähe,” hindas ta vastaseid.
Kaibald selgitas, et poisid pole võimelised laupäeva hommikul nii vara veel mängima. “Ja me polnud valmis ka nõrkadeks löökideks ja need kukkusid maha,” nentis treener, öeldes, et turniir oli poistele pigem treeningu asemel.
Noored vs veteranid
Treener jagaski platsi ääres mängu jälgides mängijaile õpetussõnu: “Jälle lihtsa palli anname ära niisama! Hea tõste, oleks pidanud üle panema. Kõik ületulevad pallid puterdame ise ära.”
Hiiu Lehele ütles Kaibald, et mängijad on sellises vanuses, kus peabki vahetpidamata õpetama.
Kohtunik Linda Lepp hindas, et teise geimi, mis kulges küllalt tasavägiselt, oleksid poisid võinud ka võita. “Ilmselt jäi kogemusi väheks, aga küll nad jõuavad veel mängida,” ütles Lepp, kes  algklassides oli samade poiste võrkpalli­treener. “Turniiril osalemine on kasulik, sest annab noortele palju oskusi juurde,” kinnitas ta.
Veteranide liigas mänginud Ants Karpa ütles kahe esimese võidu järel, et vastane on veel noor ja kogenematu. “Järgmisel aastal me neid poisse enam ei võida: me jääme vanemaks, nemad lähevad paremaks,” nentis Karpa, kes palli üle võrgu löönud juba 60 aastat. “Minu võrkpalli­treeningud algasid juba 14aastasena ja mängin nii kaua kui jaksan,” kinnitas Karpa.
Seekord olid veteranide meeskonnas mängimas Hannes Maasel, Ants Karpa, Raivo Kallaste, Aivar Kott, Vello Vann ja Andres Maar, üks mängija, Arvo-Jüri Rist jäi seekord kõrvale.
Võrkpallitrenn on veteranidel küll ainult pühapäeviti, aga lisaks käivad nad ka jõusaalis ja muudes trennides.
Kaubo Heinsoo mälestusturniiri korraldavad Käina spordikeskus ja Käina spordi­klubi.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411