Reede, detsember 30, 2016
 

Eakate jõulupidu perekeskuses

21. detsembri õhtul oli Hella­maa perekeskus rõõmsat elevust täis – toimus Pühalepa valla eakate jõulupidu. Lauad olid ilusasti kaetud ning rõõmsatujulisi vanaprouasid ja vana-­härrasid jagus, tühjaks jäi vast paar tooli. Kui kellaosutid näitasid 17, läks lahti päris jõulutrall. Õhtut alustasid päkapikud, kellest üks oli väga unine ja pahur, et üles aeti, teine aga poleks vist pudeliski püsinud. Kõigepealt tirisid nad rahva ette vallavanema, et ta saaks oma tervitused ja head soovid edasi anda. Väikese kontserdiga rõõmustasid koduvalla rahvast perekeskuses tegutsevad lauljad ja tantsijad. Külakosti tõid meile seekord Kaupo Tartu ja Andrus Roosa, kelle lauluhääled kenasti kokku kõlasid. Peagi jagus tantsupõrandale ka jalakeerutajaid. Andrus esitas vahele mõned naljalood. Siis me tegime veel “pannkoogi” tainast ja jälgisime perekond “Edasi-Tagasi” pühadeaskeldusi. Varsti oligi aeg sealmaal, et õuest kostsid hääled ja tuppa astus jõuluvana. Iga laudkond sai kingituse, mis kohvi kõrvale ära jagati. Loomulikult tuli ka salmi lugeda, laulda või tantsida, et pakk kätte saada. Ka unimütsist päkapikk ärkas selle peale üles ja siis nad kepsutasid juba koos. Üks tore õhtu oli, palju jõudu ja tuhat tänu Hellamaa perekeskuse perenaistele ja Pühalepa vallale.
Piduline

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411