Teisipäev, november 22, 2016
 

Uues valitsuses neli naisministrit

Eile ametisse saanud peaminister Jüri Ratase valitsuses on naiste kätte usaldatud neli ministriportfelli. Seda on vaid ühe võrra vähem kui oli peaminister Taavi Rõivase esimeses valitsuses ning ühe võrra rohkem kui oli Siim Kallase valitsuses, Ansipi teises valitsuses ja Rõivase teises valitsuses.
Kaks ministrikohta saavad Keskera­konna naised: uus majandus- ja taristuminister on Kadri Simson ning haridus- ja teadusminister Mailis Reps, Sotsiaal­demokraatlik erakond andis ettevõtlus- ja majandusarengu ministri koha Urve Palole ja isegi IRL leidis pärast 24 aasta pikkust pausi oma ridadest ministri­kohale sobiliku naise – Kaia Ivast saab sotsiaalkaitseminister.
Muuseas, IRLi eelmine naissoost minister oli Lagle Parek aastal 1992. Vähe­usutav, et ligi 10 000 liikmega erakonnal ei ole ühtki naist, kelle haridus ja võimed ministriametiks piisavad.
On ju selgelt meeles majandusminister Meelis Atonen, kellel oli ja Vikipeedia andmetel on siiani vaid keskharidus. Ka vastloodud valitsuses on värskel maaeluministril Martin Repinskil vaid keskeri­haridus. Tõsi küll, pooleli ka õpingud Mainori kõrgkoolis. Kas tõesti ei leidnud Keskerakonna nn Savisaare leer kedagi haritumat, kedagi, kelle minevik oleks väärikam? Või on see esimene paika sätitud komistuskivi avalikkuse poolt suhteliselt sõbralikult vastu võetud uue valitsuse teel?
22. november 2016

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411