Teisipäev, november 29, 2016
 

“Tunnistades ausõnaga, annan pühaliku tõotuse…”

Karmen Tee
Karmen Tee
Nii kõlasid Käina koolis tõotused
18. novembril Hiiumaa noorkotkaste ja kodutütarde pidulikul koondusel.
Sel ilusal pärastlõunal võeti Noorkotkaste Lääne maleva Hiiumaa malevkonda vastu kuus uut noorkotkast ja Kodutütarde Lääne maleva Hiiumaa jaoskonda seitse uut kodutütart.
Kõik uued liikmed lugesid rind ees, seljad sirged samal ajal kätt tervitusasendis hoides oma pühaliku noorkotka või kodutütre tõotuse. Peale seda pandi noorkotkastele kaela sinised ja kodutütardele kollased kaelarätid.
Noorkotkaste tõotus sisaldab lubadust teha kõike, mis nende võimuses, et täita oma kohust Eesti, oma isamaa ees ja jääda ustavaks noorkotkaste seadustele, kodu­tütarde tõotus sisaldab lubadust armastada oma kodu ja isamaad ning jääda ustavaks kodutütre põhimõtetele. Tõotus seab kodutütardele ja noorkotkastele eesmärgi olla oma kaaslastele heaks eeskujuks nii sõnades kui tegudes.
Mulle meenus aeg, mil ma ise kodutütreks astusin – see oli aastal 2010. Olen siiani selle üle väga uhke ja õnnelik. Kodutütrena on mul väga palju võimalusi näha, kogeda ja õppida uusi asju, osaleda laagrites, võtta vastu väljakutseid, osaledes arendavates matkamängudes ja võistlustel end proovile pannes. Kodutütrena olen käinud preemiareisidel ja saanud juurde palju uusi sõpru. Mul on väga hea meel, et organisatsioonis kõik noored hoiavad ja toetavad üksteist.
Piduliku koonduse korraldajaks oli Hiiumaa noorkotkaste ja kodutütarde uus noorteinstruktor Jana Kase. Tseremoonia viis läbi ja andis uutele liikmetele kätte nende isiklikud tõotuslehed Kärdla kodutütarde rühma Hiiukad rühmavanem Julia Gurjeva.
Isamaalise kõne pidas Kärdla noorkotkaste rühma­pealik Andres Laanejõe, kes ütles, et noored on meie tulevik ja olgu see tee, mida mööda nad käivad, õpetlik, avastamisrohke ja kogemuslik.
Karmen Tee
Kodutütar, 15aastane

 

Sildid: , , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411