Teisipäev, november 29, 2016
 

Saarel poolteistsada töötut

Kuidas kirjeldada tööturgu Hiiumaal? Milline on tööpuudus, milline tööjõupuudus?
Vastab Eesti Töötukassa Kärdla osakonna juhataja Jana Tammeveski: “Novembri keskel oli Hiiumaa töötukassas kliente 151. On tõenäosus, et järgmise aasta algusest see arv hakkab vähesel määral suurenema seoses vähenenud töövõimega inimeste lisandumisega. Neil tekkib siis kohustus olla töötuna arvel, kui soovitakse saada töövõimetoetust ja kui just ei olda hõivatud tööga võrdsustatud tegevusega nagu õppimine, hooldamine, lapse kasvatamine, juhatuse liige vms. Kui palju on neid inimesi, kes ei tööta ega ole ennast töötuna arvele võtnud, ma kahjuks öelda ei oska. Seda infot saab ehk statistikaametist, kui nad teevad vastavaid uuringuid. Novembrikuus oli Hiiumaal töötukassa poolt vahendatavaid vabu töökohti 19. Keerulisem on leida töötajaid ametikohtadele, kus on väike töötasu või vahetustega töö, samuti kui on tegemist keerulisema tööga, mis nõuab spetsiifilisi oskusi. Seda, kui palju on Hiiumaal noori, kes ei õpi ega tööta, küsisime eelmisel aastal omavalitsustest, kuid ka nemad ei osanud sellele küsimusele vastata. Sellist andmebaasi kahjuks olemas ei ole. Vanuses 16–24 eluaastat oli end novembri keskpaigas Hiiumaal töötuna registreerinud kuus noort. See number on läbi aegade madalaim. Põhjuseks, miks noor jääb töötuks, on tihti asjaolu, et ta ei ole näiteks kooli sisse saanud või on õpingud pooleli jäänud kuna eriala ei sobinud. On ka noori emasid, kes kohe sobivat tööd ei ole leidnud.”

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411