Reede, november 18, 2016
 

Põlvamaal uppus jääst läbi vajunud kalastaja

Põlvamaal Räpina vallas vajus Meelva järvele kalastama läinud 35aastane mees läbi jää. Kaugemalt appi tõtanud kaaslane ei suutnud teda jääaugust välja tõmmata ja mees uppus. Järvejää oli seal kõigest 5–6sentimeetri paksune. Pinnaltpääste varustuses ja ujuva päästelauaga varustatud päästjad liikusid kiiresti kaldast 35 meetri kaugusele järvele, said mehe veest kätte ning tõid ta kaldale. Kahjuks tema elu päästa ei õnnestunud
Päästjad hoiatavad tungivalt, et veekogudele tekkiv jää on liiga õhuke ja sellele minek on eluohtlik! Turvalisema jää tekkeks, mille paksus algab 10 sentimeetrist, peaks kõvem külm püsima mitu nädalat. Kalastajad peavad alati arvestama, et jääolud on veekogu ulatuses muutlikud ja sulailmadega jääle kogunev vesi lisab jääle lisakoormust. Jääl liikudes peab mõtlema enda ohutusele ja võtma kaasa jäänaasklid, millega ennast läbi jää vajudes tagasi jääle tõmmata. Jääkülm vesi halvab inimese tegutsemisvõime kümnekonna minutiga, kuid abi saabumine kaugemalt võtab alati aega.
Lapsevanemad peavad lapsi keelama ja selgitama neile õhukese jääga seotud ohtusid. Ohtlikus olukorras käitumise või läbi jää vajunud inimeste päästmise kohta saab lähemalt lugeda päästeameti kodulehelt www.rescue.ee

 

Sildid: , , , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411