Reede, november 25, 2016
 

Piletikassasid sadamahoonesse ei tulegi

Rohuküla ja Heltermaa sadamas on laevapileti ostmine maakonnaliini bussiga saabunud reisijate jaoks paras rännak. Heltermaal on maakonnaliini bussi peatus sadamahoone juures, aga pileti saab osta ainult kassast. Nii tuleb ka eakatel inimestel, kotid käe otsas, vantsida sadakond meetrit tagasi piletikassade juurde, et seal saalivate autode vahel turnides pilet osta ning seejärel minna otsima praami, mis omakorda on teisel pool sadamahoonet.
Varasemalt olid sadamahoones piletiautomaadid, mis aga uue vedaja ajal sealt kadusid. Ka on ammugi unustuse hõlma vajunud võimalus osta piletit ka sadamahoones asuvast kassast ehkki kassaruum on alles.
Vedaja, OÜ TS Laevad müügi-ja teenusevaldkonna juht Pille Kauber ütles, et ettevõte sadamahoones piletimüügi­kassat avada ei plaani. “Lahendusena pakume välja, et reisijad soetavad piletid läbi Praamid.ee e-teeninduse või mobiiliäpi,” nentis ta, et praegu paremat lahendust ei ole.
Teenindaja ei paistnud arugi saavat, et paljudel vanematel inimestel on veel nuppudega telefon, mis mingeid äppe ei tunnegi. Ka pole paljudel eakatel arvutit, internetist rääkimata. Just nende jaoks on see teekond raske, eriti veel libedaga nagu eelmisel nädalal.
“Võib-olla on võimalik siis bussifirmal ja sadamavaldajal leida bussile parem peatuskoht. Tegemist on ju ka nende klientidega,” pakkus TS Laevad turundus- ja kommunikatsiooni­osakonna juhataja Sirle Arro. Libedusetõrje kohta leidis ta, et see peaks olema pigem sadamavaldaja kohustus.
Samas on bussipeatus mõlemas sadamas korralikult välja ehitatud ja bussidel keelatud peatumine väljaspool ettenähtud kohta.
Nii peavadki eakad, kes ITasjandusega sammu pidada ei jõua, oma kompsudega sadamakassa ja laevaaparelli vahet kõmpima.
HELJA KAPTEIN

 

Sildid: , , , ,

Kommentaarid: 1

(kommenteerimine on suletud)

 
  • Vanake

    Väga õige jutt! See on selge vanemate inimeste, kel pole nutitelefone ega arvuteid, alandamine. Siiski-siiski, “kahjuks” on olemas ka vanad inimesed.

     
     
     
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411