Reede, november 11, 2016
 

Nööbist kinni

Miks seisab parvlaev Leiger juba mitu päeva Sitsiilias Messina sadamas? Hiiu Lehe lugeja ütles, et sealkandis on tuult vaid 10 m/sek – kas see tõesti takistab nii suure laeva teekonda?
Vastab parvlaeva Leiger kapten Hanno Naaber: “Ootame ilmaolude paranemist, et oma teekonda Eesti suunas siis jätkata. Messina sadamas kai ääres näitab ka meie tuulemõõtja 10 m/s tuult, aga see ei ole mereilmateade. Messina sadam ongi praegu puhuva loodetuule eest mägede poolt kaitstud ja tormituult siin ei ole. Kui aga vaadata ilmakaarti aadressil www.weather365.net, peaks pilt päris selge olema, miks me Messinast välja ei saa. Türreeni, Baleaari ja üleüldse üle kogu Vahemere puhub tugev loodetuul ja oluline lainekõrgus (significant wave height) mereilmateate kohaselt on kuni 3,5 m. Mis tähendab, et maksimaalne laine kõrgus on reaalselt kaks korda rohkem. Leiger on disainitud sõitma kuni 2,5 meetrise lainekõrgusega. Lisaks on välja antud ka tormihoiatus.”

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411