Teisipäev, november 1, 2016
 

Nööbist kinni

Kas Hiiumaa haigla likvideerib oma taastusravi osakonda? Väidetavalt ei võta enam vastu taastusraviarst ning seadmed nagu massaaživann ja kušett on müüki pandud.
Vastab Hiiumaa haigla nõukogu esimees Meelis Roosimägi: “Hiiumaa haiglas taastusravi lõpetamisest pole isegi juttu olnud. Vastupidi, loodame, et esmatasandi tervisekeskuse valmimise ajaks haigla juures paari aasta pärast, oleme leidnud juurde veel mõne füsioterapeudi. Aastas tehakse haiglas ligi seitse tuhat taastusravi protseduuri. Nendest füsioteraapia sh liikumisravi, massaaž ja aparaatravi moodustavad igaüks umbes kolmandiku. Veeprotseduure tehti terve möödunud aasta jooksul aga kõigest üheksa ehk vaid 0,1 protsenti kõigist protseduuridest. Nende vastu pole lihtsalt huvi. Kunagi hea tahtega loodud vesiravi­võimalus ei leia rakendust ja selleks hangitud seadmeid ei ole mõtet hoida. Taastusravi arst käis Kärdlas Haapsalu neurorehabilitatsiooni keskusest ja sedagi väga harva, aga taastusravi määravad ka perearstid ja teised erialaarstid. Nii et taastusravi ei kao Hiiumaalt kuhugi.”

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411