Teisipäev, november 15, 2016
 

Loogarakendit tutvustav õppepäev

Kogenud hobusekasvataja Valdo Laid tutvustab laupäeval oma talus loogarakendit. Õppepäeval osalejad saavad teavet loogarakendi kohta, õppida ise hobust ette rakendama ning loomulikult saab ka vankrisõitu.
Look on teatud tüüpi hoburakendi osa, kõveraks painutatud puust või metallist poolkaar, mis jääb hobuse kaela kohale ning mille külge kinnituvad rangiroomade abil aisad. Look pidurdab hobuse liikumisel tekkivaid tõukeid ja võimaldab kergemat paigaltvõttu, hõlbustades väiksematel hobustel raskete koormate vedamist. Loogarakend on traditsioonilisena tuntud Soomes ja Baltimaades, sh Eestis, samuti Venemaal.
Õppepäev Paope küla Sepa hobusekasvatuse talus kestab laupäeval, 19. novembril kella 12.30–15ni. Päev korraldatakse Sepa talu ja Eesti hobusekasvatajate seltsi koostöös.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411