Reede, november 4, 2016
 

Leedo firmad nõuavad Meie Maa väljaandjalt 73 000 eurot

Saaremaa ärimees Vjatšeslav Leedo ja temaga seotud ettevõtted on viimase paari kuu jooksul andnud kohtusse kolm hagi kohaliku maakonnalehe Meie Maa vastu, kahjunõuete kogusumma küünib 72 857 euroni, kirjutab Maaleht.
Kõik kolm tsiviilmenetlusse antud kohtuasja, mille nõuded on vastavalt 21 870 eurot, 22 000 eurot ja 29 000 eurot, lähtuvad konkureeriva maakonna­lehe Saarte Hääl omanikult Vjatšeslav Leedolt või temaga seotud ettevõtetelt ning käsitlevad ajalehtedes Meie Maa ja Hiiu Leht ilmunud Leedo enda või tema ettevõtete tegemisi kajastavaid artikleid, väites, et neis on avaldatud valeandmeid.
Meie Maa ja Hiiu Lehe kirjastamisele keskendunud OÜ Saaremaa Raadio tegevjuhi Priit Rauniste sõnul on jäänud mulje, et konkureerivat lehte omav Leedo püüab Meie Maa väljaandjat lihtsalt kurnata ja selle suud sulgeda.
Tänavune esimene kohtuasi sai alguse augustis, kui Meie Maa tsiteeris üht ERRi uudist võlausaldajate nõuete kohta Leedo Saksamaal tegutseva firma suhtes. SLK andis kohtusse aga just Meie Maa väljaandja OÜ Saaremaa Raadio, mitte uudise algallika ERRi. Rõhutakse sellele, et Meie Maa on avaldanud SLK kohta ebaõigeid andmeid, hagis soovitakse nende ümberlükkamist ja mittevaralise kahju hüvitamist.
Järgmine hagi, mille algataja oli OÜ Tuule Piletikeskus, saabus septembri lõpus ja sisaldas Meie Maas avaldatud ebaõigete andmete ümberlükkamise ning mittevaralise kahju hüvitamise nõuet.
Kolmas, millele kostja veel vastatagi pole jõudnud, oli juba Vjatšeslav Leedo isiklik hagi, seekord Hiiu Lehe vastu. Leht tsiteeris Hiiu maavanema sõnu, pani artikli pealkirjas ühe sõna jutumärkidesse ja hageja tõlgendas seda kui isiklikku solvangut.
Maalehte konsulteerinud juristi sõnul on mõnevõrra küsitav kahe esimese hagi ülesehitus, kuna juriidilisel isikul ei saa justkui tekkida moraalset ehk mittevaralist kahju, mida SLK ja Tuule Piletikeskus on siiski otsustanud kohtu kaudu küsida.
Vjatšeslav Leedo teatas oma nõuniku kaudu, et ei soovi pooleliolevate kohtu­asjade teemal praegu meedias sõna võtta. Ta on seda meelt, et nende asjadega tegelevad juristid ja praegu pole midagi kommenteerida.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411