Teisipäev, november 22, 2016
 

Kuused juba tulevad

Hiiumaa pealinna Kärdla keskväljakule püstitatav kuusk tuuakse Kärdla linna piirest Käina maanteelt. “Kuuse paigaldus on tellitud Eesti Keskkonnateenustelt, täpne päeva valik sõltub ilmast,” selgitas Hiiu vallavanema nõunik Margit Kagadze. Ta selgitas, et kuuse annetas linnale Rauno Pielberg. Tema vanaisa oli alati öelnud, et kasvatab jõulukuuske ja  kui kuuse vanus ja suurus on piisav, siis võiks see kaunistada jõulude ajal Kärdla Keskväljakut. Lapselaps viibki sel aastal ellu oma vanaisa soovi ning annetab kuuse Hiiu vallavalitsusele linna kaunistamiseks.Käina kuuse ostis vald riigimetsa majandamise keskuselt ja see kasvas Leluselja kandis. Käina valla haldusjuht Tõnu Koppel selgitas, et vallale läks see maksma 192 eurot. Reedel tõi puu kohale ja paigaldas traditsioonilisele kohale Käina Konsumi kaupluse kõrval OÜ Nõmmekruusi. See, kust jõulukuusk tänavu Emmaste valla keskusesse ehk rahvamaja parklasse tuuakse, selgub selle nädala jooksul. Kõrgessaares kasvab elus kuusk, mida igal aastal kaunistatakse.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411