Reede, november 11, 2016
 

Kaunid kodud pälvisid kiitust

Helja Kaptein | Hiiu Leht
Teisipäeval anti konkursi K aunis kodu Hiiu maakonna laure­aatidele üle konkursi ülevaate­raamatud, tänukirjad ja mastivimplid.
Kokkusaamise Hiiu maavalitsuse saalis avas maavanem Riho Rahuoja. Maavanem ütles, et päev, kui nad koos hindamiskomisjoni liikmetega sõidavad mööda maa­konna ilusaid eramuid, on üks kauneimaid aastas. “Eesti riik on kauneid kodusid paarkümmend aastat tähtsaks pidanud,” kinnitas Rahuoja ning tänas, et omanikud lubasid neid endi ilusatesse kodudesse.
“Oma kodu on igale inimesele endale kõige parem,” ütles maavanem ja nentis, et väga raske oli nii eripalgelisi elamisi omavahel võrrelda.
“Eelkõige teete kõike ilusat endi tarbeks, aga ühtlasi pakute ka teistele iluelamust,” ütles Rahuoja. “Aitäh, et teie kodus on hulga tööd ja ka suur tükk armastust.”
Hindamiskomisjoni liige Merle Kääri meenutas kevadisi ringreise: “Nägime kauneid ja omapäraseid koduaedu, mida keegi meist polnud varem külastanud ja kohtusime suurepäraste inimestega,” ütles Kääri. “Selleks, et kaunist koduaeda luua, on vaja mitmeid isikuomadusi: pealehakkamist, ilumeelt, töökust. Kuna teil on need omadused olemas, olete loonud koduaiad või avalikud ruumid, mis iluks nii Hiiumaale, Eestimaale kui tervele ilmale.”
Üksteist kaunist kodu
Kõigepealt said maavanema tänukirja koos pühendusega raamatu ja riigihalduse ministri tänukirja koos masti­vimpliga kolm augustikuus presidendilt autasu saanud Hiiumaa kauni kodu omanikku: Kaja ja Lembit Vainumäe Kärdlast, Malle ja Jaanus Pihlamets Paladelt ja Kassari puhkekeskuse esindajad.
Tunnustust jagus ka neile, keda esitati maakondlikule konkursile, kuid kes presidendi tunnustuseni veel ei jõudnud. “Nemadki on tublisti vaeva näinud ja endile kena kodu loonud,” kiitis konkursi Hiiumaa koordinaator Ülle Näksi.
Nii said maavanemalt pühendusega raamatu ja riigihalduse ministri tänukirja koos mastivimpliga Krista ja Tarmo Kütt Käina vallast, Ellen ja Tiit Asumets ning Margrid Nigumann ja Arno Õispuu Emmaste vallast. Tunnustust jagus ka Pühalepa valla kultuuri- ja noortekeskusele ning Kärdla sadamale. Lisaks sai Arno Õispuu maavanema tunnustuse Mänspäe kalmistu korrashoiu eest.
Riigihalduse ministri Arto Aasa tänukirja ja mastivimpli said ka Helve ja Kalju Kajo Emmaste vallast, Maie Karu Käinast ja Jüri Hanikat Pühalepa vallast.
Eesti Kaunis kodu 2016 Hiiu maakondlikule konkursile esitasid omavalitsused kokku üheksa aeda või heakorrastatud ühiskondlikku objekti, mastivimplite saajateks esitasid omavalitsused kokku 11 objekti.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411