Teisipäev, november 8, 2016
 

Kärdlas langetatakse vanu puid

Harda Roosna
Kärdla linnas tehakse sanitaarraiet, mille käigus võetakse maha suuri ja ohtlikke puid. Eelmisel nädalal langetati Vabaduse põigus teeäärsed 14 leppa, et Vabaduse tänava alajaama ümbrus oleks nõuetekohane. Töid tehti vastava projekti alusel, tellijaks oli OÜ Elektrilevi ja puude langetajaks Saaremaa ettevõte OÜ ArborEst.
Hiiu vallavalitsuse keskkonnaspetsialist Kadri Randmaa rääkis, et jõudumööda püütakse ennetada vanade ja ohtlike puude murdumist, et seeläbi linna turvalisemaks muuta.
Kärdla keskväljakul võeti maha kultuuri­keskuse juures kasvanud suur pappel, mis aja jooksul muutunud väga ohtlikuks. “Puul oli sees tüvemädanik, mille tagajärjel oli tüvi maapinna lähedalt väga kahjustunud,” selgitas Randmaa.
Samamoodi oli väga kehv Kärdla bussijaama juures asuva vana papli tervis. Randmaa ütles, et  tugeva tuulega paplialune maapind lausa kõikus. Kuna bussijaama kasutavad paljud inimesed, lähedal on lasteaed ja õpilaskodu ning seega liigub sealkandis palju lapsi, väljastati ka sellele raieluba. Need puud langetas FIE Silver Treiman. Bussijaama oamnik Tiit Randmaa ütles, et papli võimsad tüvepakud on saadavad ja kel huvi neist midagi välja saagida, võivad temalt küsima tulla.
Augustis murdus Kärdlas Pargi tn 2  kinnistul vana pappel, mis õnneks kukkus suunaga kinnistule, mitte tänavale. “Ka selle puu juures oli näha, et tegu on vana ja tüvemädanikuga nakatunud puuga,” lisas Kadri Randmaa.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411