Reede, november 18, 2016
 

Kaitseliidu aastapäev ja autasud

Helja Kaptein
Helja Kaptein
Helja Kaptein
Kaitseliidu aastapäeval pidas Hiiumaa malev­kond pidu ja jagas teenetemärke tublimatele liikmetele.
Reedel möödus 98 aastat Eesti vanima ja suurima jõustruktuuri, vabatahtlikke riigikaitsjaid koondava Kaitseliidu loomisest. Aastapäeval kogunesid ka Hiiumaa kaitseliitlased ja naiskodukaitsjad ning malevkonna Soome sõbrad Sõnajala sööklasse, et tähistada Kaitseliidu aastapäeva. 70 osalejaga peo avas Hiiumaa malevkonna pealik Mart Reino.
Reino meenutas, et kaitseliit loodi kaitsmaks oma vara ajal, mil ümberringi käis suur sõda. “Eesti mehed panid seljad kokku ja ei lasknud seda teha. Kaitseliit aitas meid edasi Vabadussõjas ja pärast sõja lõppu. Kahjuks ei tulnud sellised rahuajad nagu loodeti. Uuesti jõudsime enne taastada Kaitseliidu kui oma riigi, sest see on meie rahva tahe,” rääkis Reino.
Praegusaja olulisemaks kaitsevaldkonnaks nimetas Reino rannikukaitset, kuna vaenlane ei pruugi  täna­päeval tulla vaid idast ja mööda maismaad, vaid ükskõik mis suunast.
“Hiiumaa malevkonna liikmed on rannikukaitsega tegelenud, aga meie kaitseliitlastele on tarvis toetust,” ütles Reino.
Lääne maleva pealik kolonel­leitnant Rasmus Lippur
rõhutas, et Kaitseliit on vaba­tahtlik organisatsioon, mis samal ajal sõjaväeliselt korraldatud ja harrastab sõjalisi tegevusi. “Kaitseliidult eeldatakse, et astuksime vastu neile, kes tahavad siia tulla kurjade kavatsustega,” ütles Lippur, lisades, et paljast patriotismist selleks ei piisa, vaja on ka oskusi.
Hiiu maavanem Riho
Rahuoja küsis retooriliselt, et kui võtame tänast rahu ja vabadust iseenesestmõistetavana, siis milleks meile kaitsekulutused. “Kui tahame olla õnnelikud, siis on tarvis turvatunnet,” vastas maa­vanem ise, lidades, et turva­tunde annab teadmine, et oleme kaitstud ja Kaitseliit on meie lähedal, et me tunneme üksteist ja täiendame üksteise oskusi.

 

Sildid: , , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411