Neljapäev, november 24, 2016
 

Käina kool ruttab Robotexile

erakogu
Käina koolist on kogupere­sündmusele Robotex registreerunud neli võistlejat. Õpilased viib sündmusest osa saama Käina kooli arvuti­õpetaja Peep Randviir, kes ütles, et poisid väga tahavad osaleda ja sõit võetaksegi ette.
Hiiumaa mudeliklubi eestvedaja Andres Laanejõe ütles, et ka tema tahaks oma ringi lapsed seda suursündmust esialgu vaid vaatama viia.
Plaane tuua robotiõpetus ka Hiiu valda, siiski peetakse. Hiljuti istusid Laanejõe ja Tarvo Malk Hiiu valla­valitsuses ning pidasid koos haridus- ja kultuuriosakonna juhataja Tiia Liibertiga plaani, kuidas saaks järgmisel aastal robotiõpetusega alustada.
Õpetaja, kes hiidlastele appi tuleks, on olemas – Hiiumaa  mudeliklubi Vinni-Paljusti filiaali robootika­õpetaja Mai Pitsner. “Muidu meil lapsed laulavad ja tantsivad küll ilusti, aga vaja oleks anda suund ka inseneriharidusele,” märkis Laanejõe.
Kokku on selle aasta Robotexile registreerunud 1132 võistkonda. Seda on rohkem kui 2016. aasta aprillis Ameerika Ühend­riikides Guinnessi rekordiks kinnitatud 1075 meeskonnaga VEX Worlds`i robotivõistlusel.
Eelmisest aastast Euroopa suurima robotivõistluse tiitlit hoidev kogupereüritus Robotex on seoses läheneva Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaga seadnud sihi saada järgmisel aastal maailma suurimaks.
“Eesti lähiaastate edulugu saab olema laste ja noorte ulatuslik robootikaoskus, mis tagab neile tulevikus põneva ja tasuva töö,” on Robotex 2016 projektijuht Mart Laul robotivõistluse osalejate arvu kasvatamise vajalikkuses kindel.
1132 robotile ja 2653 võistlejale ligi 20 riigist saab kaasa elama tulla Tallinna Tehnika­ülikooli spordihoonesse. Lisaks ootab külastajaid tehnoloogianäitus, 3000 tasuta kohta töö­tubades ja rahvusvaheliste esinejatega kosmoserobootika konverents.
Robotex kestab 2.–4. det­sembrini. Reedel toimub suur teaduskonverents kosmose­robootika teemal. Ka on Robotexil hulk erinevaid töötube nii lastele kui ka täiskasvanutele.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411