Teisipäev, november 15, 2016
 

Kabetajad mängisid Lintsi mälestusturniiril

Hiiumaa spordikooli neli kabeõpilast osales 5. novembril Haapsalus linna spordijuhi Uno Lintsi mälestusturniiril ning tulid sealt koju väga heade tulemustega.
Kokku osales 12 noort ning kuna tüdrukuid oli vähe mängimas, peeti nende mängude arvestust koos poistega. Üldarvestuses võttis esikoha Hiiumaa kabeklubi liige Oskar Kogermann, kes 12 voorust saavutas üheksa võitu, ühe viigi ja ühe kaotuse enda klubikaaslasele Tamor Tomsonile.
Minikadettide arvestuses tuli teisele kohale Tamor Tomson (üldarvestuses kolmas koht), kes suutis alistada seitse vastast, kahe vastasega mängis viiki ja kaks partiid kaotas.
Triin Unt saavutas mini­kadettide arvestuses kolmanda koha (üldarvestuses neljas koht) viie võidu, kolme viigi ja kolme kaotusega. Meie teine tüdruk, esimest korda väljaspool Hiiumaad turniiril osalenud Kätlin Mast tuli pisikadettide arvestuses esikohale (üldarvestuses talle väga tubli kaheksas koht).
Treener Arvo-Jüri Risti sõnul on meie kabeklubi viimastel aastatel Haapsalu turniirist ikka osa võtnud: “See turniir on hiidlastele sobiv, sest sõit käib ühe päevaga ja ööbimist pole vaja.” Rist rääkis, et kuuldavasti see turniir jätkub ka järgmisel aastal. “Andsime juba ette ära lubaduse sellest osa võtta.”
Plussiks nimetas treener ka seda, et turniiri tase ei ole liiga kõrge ning sellepärast esinesid meie noored edukalt ja said oma vanusegrupis head kohad.
Tüdrukutele tegi turniiril võistlemise veidi raskemaks see, et ei saanud mängida omavahel, vaid pidid mängima poistega samas arvestuses.
“Meie võistlejad mängisid oma võimete kohaselt, ka tüdrukud, kes pidid võistlema endast vanemate poistega,” hindas Rist. Ta tõi esile Kätlin Masti, kelle jaoks oli see esimene võistlus väljas­pool Hiiumaad, kuid kes ikkagi sai mitu võitu ja mitu viiki.
“Kui neil jätkub püsivust edasi harjutada, võiksid nad edaspidi Eesti paremate noorte hulka jõuda,” oli treener lootusrikas.
Ka täiskasvanute arvestuses mängisid naised meestega ühisel turniiril. Hiiumaa kabeklubi kabetajad võtsid seitsmes voorus kolmik­võidu kümne võistleja hulgas. Esikohale mängis ennast Raivo Rist 5,5 punktiga, talle järgnes Arvo-Jüri Rist 5 punktiga ja kolmandaks tuli Taivo Rist 4,5 punktiga.
Kristi Linkov
Hiiumaa spordikool

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411